Що таке смажене молоко і як його приготувати

Щоб здивувати близьких або гостей незвичайним десертом, необов’язково бути вишуканим кулінаром. З приготуванням цієї загадкової страви можуть впоратися навіть недосвідчені господині. Як посмажити молоко?

Спочатку слід приготувати густий молочний крем. У нього можна додати за бажанням цедру лимона або апельсина. Без добавок він матиме вершковий смак, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

  • «ПОРАДИ» – корисна та цікава газета для всієї сім’ї

В якості основи використовують молоко жирністю 3,2%. Для приготування десерту підійде не тільки коров’яче, але і козяче молоко. Дехто навіть використовує різні види рослинного молока – кокосове, рисове, вівсяне, соєве.

Цукру додають небагато, оскільки десерт не повинен бути надто солодким. Загущувачем виступають кукурудзяний або картопляний крохмаль. Ще можна використовувати борошно з яйцями.

Молочний крем не слід робити занадто густим, бо начинка десерту повинна вийти ніжною. Для цього потрібно в 100 мл молока розмішати 60 г крохмалю і вбити два яєчних жовтки. Все це потрібно гарненько перемішати, щоб не було грудочок.

Потім треба підігріти 300 мл молока і тонкою цівкою влити в нього яєчно-крохмальну суміш. Додати 150 г цукру і варити до загустіння, постійно помішуючи.

Тут дуже важливо не допустити кипіння. Як тільки з’являться перші бульбашки, крем потрібно відразу зняти з вогню і остудити.

Густу масу переливають в прямокутну форму, заздалегідь змащену вершковим маслом. Товщина шару не повинна бути більше 2-3 см. Крем ставлять на 1 годину в холодильник до повного застигання. Час можна скоротити, якщо його поставити в морозилку.

Після застигання кремову масу викладають на обробну дошку, перевернувши форму, і нарізають гарячим ножем на брусочки або квадрати. Молочні брусочки обережно обвалюють в паніровці і дуже швидко обсмажують у великій кількості добре прогрітої олії.

Потім смажене молоко викладають на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир. Десерт посипають корицею або цукровою пудрою і подають до столу • Повний текст читай у газеті «ПОРАДИ» • Купи у кіоску або передплати на своїй пошті! • Індекс 91145 ЗакарпатПост

2 thoughts on “Що таке смажене молоко і як його приготувати

  • 05.10.2020 at 07:18
    Permalink

    Вперше про таке чую

  • 05.10.2020 at 07:18
    Permalink

    Не треба дорослим ніякого молока! Ми не діти корови!

Comments are closed.