Чи знаєте ви, де можна побачити єдиний у світі пам’ятник хабару

Побачити на вулицях цього міста можна чи не найбільше котів, яких постійно підгодовують щедрі бабусі, а також унікальний пам’ятник хабару. Що ж це за скульптура і до чого вона? – пише газета ЯСНО.

Це – відкритий у 2004 році пам’ятник апельсину в Одесі. Справа в тому, що колись наші землі входили до складу Російської імперії. Імператор Павло I заборонив фінансувати з державної скарбниці будівництво порту в Одесі  і  самого міста. Почався загальний занепад. Але на допомогу прийшли мудрість і хитрість капітана Йосипа Дерібаса. Він надіслав імператору клопотання про виділення кредиту і дозвіл продовжити будівництво, а для переконливості важливий папірець «загорнув» у три тисячі апельсинів. І цей хабар дійсно допоміг. При імператорському дворі апельсини пішли «на ура», тому Павло I змінив гнів на милість. Отже, якщо кажуть, що свого часу Рим врятували гуси, то Одесу – точно апельсини!

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Загалом Одесі поталанило – в місті багато ринків, на яких також панує особлива енергетика. Побувати та поторгуватися там – особливе задоволення. Наприклад, на Дерибасівській можна побачити справжній фестиваль їжі. Там є все, чого лише душа забажає. Асортимент неймовірний, якість обслуговування також хороша. Єдине, що цінова політика в Одесі має бути більш збалансована, бо часом вартість продуктів і страв явно завищена.

Та все ж завітати в Одесу варто у будь-який сезон. Там є все для того, аби відчути задоволення від поїздки – величезний вибір кафе та ресторанів, дивовижна архітектура, парки, фонтани, пам’ятники, казкова ілюмінація уночі, багато усіляких розваг. Правда, щоб залучити більше туристів, місту потрібно більше рекламуватися, нагадувати про себе якомога частіше і всіма можливими шляхами, аби українці з різних куточків держави їхали  відпочивати не кудись у далекі світи, а саме в Одесу  • Повний текст читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

2 thoughts on “Чи знаєте ви, де можна побачити єдиний у світі пам’ятник хабару

  • 07.10.2020 at 06:30
    Permalink

    Дивно, що не в Ужгороді

  • 07.10.2020 at 06:30
    Permalink

    Могли б і у нас встановити

Comments are closed.