Вивіз на пустир, врятувало диво! Постраждала від лікаря-садиста відверто розповіла про пережите

  • Лікар Олексій Волков підшукував жертв в інтернеті
  • Коли дівчата хотіли розірвати стосунки, починався справжній терор
  • Дві загинули за дивних обставин, інші – жорстоко побиті

Лікар і тренер Олексій Волков “прославився” після жорстокого побиття Ольги Войтенко в Київській області. Злочин викликав великий резонанс і виявилося, що це не поодинокий випадок. КиянкаАся Зброцька була серед дівчат, які постраждали від садиста. Волков перетворив її життя на пекло: побив, погрожував облити кислотою дитину жінки, спалив автомобіль, а потім вимагав “викуп”, пише OBOZREVATEL

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Дівчина відверто розповіла OBOZREVATEL, із чим їй довелося зіткнутися і як вона намагалася домогтися справедливості.

– Асю, коли і як ви познайомилися з Волковим?

– З Олексієм ми познайомилися в грудні 2012 року. “Лікар” побачив мене у спільного друга в соціальній мережі “Однокласники” і написав мені. Це сталося через тиждень після дивної загибелі його дівчини. Вони жили разом, збиралися одружитися… Олексій мені розповідав, що вона наклала на себе руки через кохання.

Розумієте, Оля загинула 20 грудня, а він мені перед самим Новим роком написав – уже підшукував собі нову дівчину. Але я тоді цього не знала і не уявляла, з чим доведеться зіткнутися і що пережити.

На початку січня ми зустрілися. Олексій приїхав до мене на роботу, ми пообідали, розговорилися, а потім продовжили спілкування – стали зустрічатися.

Ася Зброцька.

– Коли ви зрозуміли, що “щось пішло не так”?

– Було кілька дзвіночків, але перша агресія з його боку сталася у травні на мій день народження. За те, що я запізнилася на 10 хвилин, Волков так “виніс мозок”, що я просто грюкнула дверима його автомобіля і пішла. За цю “провину” Олексій зажадав від мене 100 доларів.

Відібрав у мене сумку (там були паспорт, ключі від квартири, гаманець), став вимагати гроші та щоб я в жодному разі не зверталася до поліції – мовляв, сумку викине і я нічого не доведу. Ну і, мовляв, я цією “дією” розв’яжу йому руки. Це було настільки несподівано, що я подумала: та це якийсь бандит. А коли став погрожувати облити мене і мою дочку кислотою, я злякалася по-справжньому.

– Але не пішли від нього?

– Знову ж, тільки через деякий час я дізналася, що якщо дівчина хотіла розійтися з Волковим, то у нього включалася дика агресія. Але тоді я інстинктивно відчула, що потрібно поводитися обережно. Акуратно звести відносини нанівець. Чесно, я сподівалася, що він на когось переключиться…

Було важко – Олексій мене пригнічував психологічно. Він такий маніпулятор, просто вимотував. Якщо не хотіла з ним спілкуватися – різав колеса, бив по моїй машині. Спрацьовувала сигналізація, я виходила на вулицю, а він чекав… Доводилося розмовляти з ним. Загалом, він будь-якими способами домагався свого.

– Скільки це тривало?

– Час “ікс” настав у грудні – трохи менше, ніж через рік від початку знайомства. Я сказала, що хочу розірвати стосунки, а потім Волков подзвонив мені на роботу, попросив зустрітися поговорити. Навколо люди, білий день, біля роботи – так що я вирішила, що вже краще зараз. Інакше ж не відстав би. Вийшла з офісу без сумки, тільки накинула шубу. Сіла в його автомобіль, а він поїхав. І мені стало страшно.

Буквально через кілька хвилин ми заїхали на пустир. Волков відкрив двері, а коли я вийшла, то отримала сильний удар у голову. Я не очікувала, не думала, що він буде мене бити. Психологічне насильство раніше було, але фізичне – ні.

Було багато крові, Олексій зламав мені ніс, а потім… давав прикладати лід, серветки. І в цей час “з’ясовував стосунки”. Заявив, що якщо хочу з ним розійтися, то потрібно відкупитися. Мовляв, я повинна йому виплатити 10 тисяч доларів.

– Нічого собі поворот. Погодилися?

– Я відповіла, що у мене немає таких грошей, а Волков запропонував переписати на нього мій автомобіль. У мене був відносно новий Daihatsu Terios, купувала в салоні. На машину я сама заробила і не збиралася віддавати, але від Волкова почула: “Хочеш органи своєї дочки отримати?”

Не передати весь цей жах, але я намагалася спокійно розмовляти, вмовляла його: “Льошо, відпусти мене, дай мені спокій. Я не можу, не виходить”. Все було марно.

Не знаю, чому я в той момент не погодилася поїхати до нотаріуса – треба було схитрувати, за всяку ціну виїхати з пустиря, але я цього не зробила.

Він сказився від моїх чергових “заперечень”, знову став бити і тягнути за волосся… В один момент мені вдалося вирватися і я побігла. Волков наздогнав мене, вдарив по потилиці. Я лежала на землі, закривала голову руками і благала зупинитися. А він продовжував наносити удари.

Олексій Волков тероризував своїх жертв і вимагав "викуп".

І тут я почула шум мотора. Це просто диво! На пустир заїхав автомобіль і я кинулася до нього. Встрибнула, закрила двері і сказала людям: “Вивезіть мене звідси!”. У цей момент підійшов Волков і вимовив: “Мужики, це моя дружина – вона мене зрадила. Їдьте, ми самі розберемося”.

А я вчепилася в цих людей, стала пояснювати, що це ніякий не чоловік, та й зради не було. В результаті мене відвезли на роботу.

– Ви подзвонили в поліцію?

– Я пішла в поліцію в той же вечір і написала заяву. Кримінальну справу відкрили (це було 25 грудня 2013 року), а через місяць тихенько закрили.

Весь цей час Волков вимагав від мене забрати заяву, погрожував, сказав, що спалить мій автомобіль… 29 січня 2014 року він це здійснив. Мене розбудили сусіди, я вибігла з якимось відром на вулицю, нічого не розуміла… Загалом, машина на підлягала відновленню.

Згорілий автомобіль Асі.

– Чому справу про ваше побиття закрили?

– Це окрема тема. Під час “розслідування” я багато разів дзвонила слідчому, а він незмінно відповідав: “Я зайнятий, у мене багато роботи”. А я не частина його роботи?! Я ходила, домагалася, смикала… Але нічого не робили. Не були допитані свідки, мої колеги і т.д.

Експертизу я зробила – перелом носа, струс мозку. Але через те, що я не лежала в лікарні, то “всього лише” легкі тілесні ушкодження. Справу закрили, не повідомивши мені. Але справу про підпал мого авто тоді закрити не вдалося.

– Як реагував Волков?

– Він тероризував мене ще рік. То погрожував, то намагався помиритися, переслідував – приходив у спортклуб, де я займалася… Сказав, щоб я купила нову машину, а він мені допоможе.,. Але я відповіла: “Визнай свою провину, відшкодуй збиток, а подарунків мені не треба”.

Я боялася Волкова. Він приїжджав вночі до мене додому, я просила сусіда допомогти. Писала заяву в поліцію, щоб мене захистили, але все було марно.

У підсумку він просто відстав від мене – переключився на іншу, напевно. А кримінальні справи я відновила вже в 2016 році – після того, як дізналася про загибель іще однієї дівчини.

P.S. У лютому 2018 року Солом’янський районний суд задовольнив клопотання Олексія Волкова і звільнив його від кримінальної відповідальності за умисне нанесення легких тілесних ушкоджень Асі Зброцькій, оскільки закінчився термін давності, а кримінальне провадження було закрито.

Рішення Солом'янського райсуду

Ася Зброцька каже, що зараз справу про побиття Ольги Войтенко веде слідчий, який займався і її “випадком”. Тоді, за словами Асі, він запитав: “А, може, ви просто впали?” • Більше про лікаря-садиста та його жертв читай незабаром у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост