Засуджений за сепаратизм піп іде 13-м номером до Ужгородської міськради

13-м номером списку проросійської партії “Опозиційна платформа — За життя” (ОПЗЖ) в Ужгородську міську раду зареєстрований засуджений за сепаратизм Димитрій Сидор.

Про це інформує офіційний сайт Центральної виборчої комісії.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, Димитрій Сидор мав балотуватися у першій п’ятірці списку ОПЗЖ в Закарпатську облраду, про що  Закарпаття онлайн повідомили власні джерела в обласній організації цієї політичної сили. Однак, як повідомляють джерелаЗакарпаття онлайн в Мукачівській єпархії Української православної церкви Московськогго патріархату (Російська православна церква в Україні), на заваді політичній кар’єрі Д.Сидора стали внутрішні правила УПЦ МП.

Як повідомлялося, ще 4 жовтня 2012 року Священний Синод Російської Православної Церкви визначив порядок висунення (у виняткових випадках) священнослужителями своїх кандидатур на виборах, а також вказав на неприпустимість їх участі в діяльності політичних партій.

Синод ухвалив “нагадати архіпастирям, пастирям, чернецтву і співробітникам загальноцерковних установ”, що ієрархи і священнослужителі не можуть висувати свої кандидатури на виборах у будь-які органи представницької влади будь-яких країн і будь-яких рівнів (загальнодержавні, регіональні , місцеві) “.

У виняткових випадках, коли, “з міркувань крайньої церковної необхідності”, “потрібно протистояти розкольницьким або іноконфессіональним силам, які прагнуть використовувати виборну владу для боротьби з Православною Церквою”, Священний Синод або Синод самокерованої Церкви може визначити осіб для участі у виборах до органів державної влади і дати на це благословення “в індивідуальному порядку»”, наголошується в документі. При цьому, “прохання про благословення балотуватися повинно подаватися до початку передвиборчої кампанії; згоду на участь у виборах священнослужитель може дати тільки після отримання письмового благословення Патріарха та Священного Синоду або Синоду самокерованої Церкви.”

За інформацією Закарпаття онлайн з джерел в обласній організації ОПЗЖ, такої згоди на участь у виборах Димитрій Сидор, ймовірно, не отримав, а тому був “понижений” до непохідної частини партійного списку ОПЗЖ.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, в 2012 році Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив без змін вирок, винесений протоєрею Димитрію Сидору Апеляційним судом Закарпатської області – три роки позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки. Главу «Cойму підкарпатських русинів» притягнули до кримінальної відповідальності за меморандум, прийнятий на конгресі русинів 25 жовтня 2008 в Мукачеві. Текст меморандуму містив «Акт проголошення відновлення русинської державності».

У 2011 році священик Димитрій Сидор заявив про право русинів “зі зброєю в руках захищати свою свободу” від України.

• Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

5 thoughts on “Засуджений за сепаратизм піп іде 13-м номером до Ужгородської міськради

  • 09.10.2020 at 08:09
    Permalink

    Гнати з України таких треба

  • 09.10.2020 at 08:09
    Permalink

    Чорт у рясі!!!

  • 09.10.2020 at 08:10
    Permalink

    На мамину маму най пи@дує в Рашу!

  • 09.10.2020 at 08:10
    Permalink

    А чому цей сепарюга досі не сидить????

  • 10.10.2020 at 08:16
    Permalink

    Уся нечисть вилізає на вибори, як на хелоуін

Comments are closed.