Медичні маски на Закарпатті подешевшали, але загроза від них стає все більшою

Одноразові маски стали такою ж загрозою річкам та озерам, як і пластик. А може ще й набагато більшою, бо й самим людям у них дихати протягом тривалого часу не лише незручно, але й шкідливо.

Якщо на початку карантину вони коштували і по 10, і по 15 гривень, то зараз в аптеках їх можна купити і по 3,50, і по 3, і по 2,70 грн.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Починаючи від березня, коли в Україні почався карантин, закарпатські вулиці завалили маски. Вони валяються всюди, куди лише ступає людська нога. До смітників свої віруси доносять далеко не всі. Хоча маски потрібно викидати лише у смітники і бажано вдома. Та екологічна культура – поняття чуже для закарпатців. На жаль. Та якщо міста ще прибирають, принаймні центральні людні місця, то набагато гірша ситуація на природі. Маски агент газети ЯСНО неодноразово бачив у лісах, на берегах річок.

Днями в Ужгороді на озері Кірпічка довелось стати свідком картини, від якої завмирало серце. Хтось викинув маску прямо в озеро і лебідь, що живе там витягнув її разом із галузочками і поставив на берег. Це ж треба дожити до такого, щоб птах прибирав за людиною! Моторошно було спостерігати за лебедем, який очищав свій дім від втручання безвідповідальних відвідувачів озера. А чи подобалося б людині, яка це зробила, щоб до її квартири чи будинку хтось завалився з повним контейнером відходів, висипав їх посеред килиму у кімнаті і пішов. У даному випадку все виглядало так само! • Більше про екологічну катастрофу від викинутих масок читай у газеті ЯСНО незабаром • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост