Як чехи стали в’язнями закарпатського спортсмена

Закарпаття туристично привабливе не лише для українців. Іноземці також полюбляють блукати Карпатами, купатися у чистих гірських ріках, вивчати побут місцевого населення та насолоджуватися неймовірними краєвидами природи. Чехи серед європейців бувають тут найчастіше. Та то й не дивно, область протягом певного часу входила до складу Чехословаччини і для розвитку краю із усіх урядів чеський зробив найбільше • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Тож нині газета ЯСНО публікує розповідь про Закарпаття відомого чеського мандрівника Давида ХАЙНАЛА, пише газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

А ми рушаємо далі. Виходимо в інше село. Тут не так багато місць для табору, тому розміщуємо намети прямо на футбольному полі. Хочемо скуштувати якісь страви місцевої кухні, тому прямуємо до хатини, яка знаходиться в безпосередній близькості.

Ми навіть не встигли отямитись, як одразу отримуємо запрошення на місцеве весілля. Моє серце прагне таких зустрічей!

По дорозі дідусь починає вихвалятися: «Я дуже хороша, чесна і дуже приємна людина! У мене є кілька спортивних титулів, я колишній спортивний інструктор та тренер місцевої футбольної команди».

Перед будинком стає зрозуміло, що весілля було лише приводом, щоб нас заманити до себе. Ну нічого, кажу собі, принаймні загляну в будинки і побачу, як живуть місцеві. Не щастить щодня.

– Це моя дружина, – показує він фото. –  На жаль, вона вже померла. І дивіться сюди! – веде нас до шафи: У мене в димоході завжди чисто. Я протираю пил щотижня. Я такий добрий ґазда! Ага, і у мене тут є сувеніри, нарешті переходить дід до справи. – Купіть щось! Дивіться, які чудові різьблені ложки із  написом «Усть Чорна» . Візьми, Давиде!

Після довгих переконань я погодився купити цю непотрібну для себе річ, але не шкодую, бо вона залишиться мені на згадку про подорож. Після цього дід-чемпіон налив нам усім по стакану горілки і повторив, яка він хороша людина. раїні все налагодиться і вони зможуть бути завжди поруч із родинами • Цілу статтю читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост

One thought on “Як чехи стали в’язнями закарпатського спортсмена

  • 14.10.2020 at 05:32
    Permalink

    Як цікаво

Comments are closed.