Україна розпочинає консультації з ЄС про зміну Угоди про асоціацію. Що це означає

Про це йдеться в повідомленні віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанишиної, передає  “Суспільне“.

За її словами, під час саміту Україна-ЄС, який відбувся 6 жовтня в Бельгії, сторони погодилися оновити угоду про асоціацію. Київ хоче оновити документ, щоб, перш за все, збільшити поставки українських товарів на європейський ринок.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

“На моєму рівні, на рівні представництва ЄС в Україні. Ми обговоримо той документ, який був переданий під час саміту. І визначимо елементи подальшого діалогу: на якому рівні відбуватиметься діалог, з яких частин він буде складатися, якого результату ми досягаємо до грудня цього року. І, відповідно, хто буде лідером цього процесу з європейської сторони”, — зазначила Стефанишина.

Вона додала, що “це оновлення умов торгівлі, перегляд митних ставок, які застосовуються для торгівлі певними товарами, збільшення або скасування квот” • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост