Як журналісти ТСН на Закарпатті сливовий леквар варили. ВІДЕО

Перед тим, як сюди приїхати, треба добре зголодніти. У цей край привозять окремі гастрономічні тури! Солодко, але без краплі цукру чи меду. Ароматно, але без жодних спецій. Кулінарна експедиція ТСН дісталася Закарпаття.

Журналістка Людмила Бадалян продовжує кулінарний експеримент ТСН у спецпроєкті “Жахливо смачно” і на сьогодні знайшла незвичайну страву на Закарпатті, де разом з місцевими кулінарними експертами ТСН готувала страву з одним інгредієнтом — леквар.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

55 кілограм слив заради однієї страви – леквару. Це слорво – ніяк не перекладається! Ця страва – споконвіку масовий труд. Це – найдовше куховарення в житті. Варити леквар треба цілих 24 години! Сливи треба мішати без перерви. Леквар завжди був дешевою і доступною їжею.

Місцеві розповідають, що леквар брали з собою в далекі подорожі й передавали солдатам на фронт, через те, що він довго не псується і має високу концентрацію фруктози. Більше дивіться у сюжеті!

 • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост