ТСН показав 5 місць Закарпаття, в які можна закохатися

Де можна чудово провести час на Закарпатті, якщо у тебе для відпочинку є лише кілька днів.

Тим часом, як багато мріють про європейські країни, пропонуємо не забувати про можливості гарного відпочинку в Україні. Одним з найпопулярніших туристичних напрямків у наших краях залишається Закарпаття, інформує ТСН.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

У нас було всього два дні на ознайомлення з цим чарівним куточком України. Однак, навіть за цей короткий час ми встигли побачити безліч його захопливих місць. Так що сьогодні розповімо тобі про це більше…

РОМАНТИЧНИЙ ВОДОСПАД
Варто відвідати відомий водоспад Шипіт, розташований в межах Міжгірського району Закарпатської області. До речі, саме про події на Шипоті писав у своїй загадковій книжці «Трохи пітьми» український письменник Любко Дереш.

Опинившись біля водоспаду, ви не тільки почуєте романтичну і зворушливу легенду про походження його назви, яка заснована на стосунках багатої дівчини і бідного хлопця. Тут відчуєте приплив енергії від чистою і бурхливої води. Сміливці можуть навіть викупатися в крижаній воді з потужним плином.

І попереджаємо — можливо, вам буде складно пройти повз наметів вздовж дороги до водоспаду. Від них долинає вабливий аромат грибної юшки, шашликів і ягідних вин.

СИНЄ ОКО КАРПАТ
Найглибше високогірне озеро, диво України — такими титулами обдароване озеро в Межигірському районі Закарпатської області під назвою Синевир. Сюди варто дістатися, щоб на власні очі побачити, чим же так захоплює ця оповита романтичними легендами місцевість.

Важко сказати, що нас вразило найбільше — саме озеро, що розлилося на висоті 989 м над рівнем моря, або шлях до нього. Дорога до «дива» вражає: горді гори, могутні дерева, стрімкі потоки. Але крім незрівнянних пейзажів, прямуючи до Синевиру, можна побачити давні будівлі Музею архітектури та побуту «Старе село», що в селі Колочава.

Кажуть, найбільше «Синє око Карпат» вражає під час грози. Цікаво, що незабаром після нашого прибуття, Синевир показав себе у всій красі: небо похмурніло, у воді віддзеркалились сталеві хмари, гілки на деревах заколихалися. Однак, навіть у похмурості озера є щось особливе.

Чудово, якщо вам пощастить побачити Синевир згори: озеро нагадує око з пишними віями — смереками і ялинами.

Якою би сильною не була спокуса поплавати в озері, робити цього не варто. Глибина «дива» сягає понад 20 м, а вода в ньому навіть у спеку прогрівається лише до двох метрів. Зате можна сміливо скористатися поромом, що пливе від берега до розташованого посеред озера острівця — зіниці Морського Ока (це ще одна назва Синевира).

Правда, в навколишню мальовничість трохи не «вписуються» намети з сувенірами і смакотою. А втім, саме тут радимо скуштувати запашний хвойний напій і горішки в меду.

На під’їзді до озера розташований і Реабілітаційний центр бурих ведмедів «Синевир», куди охоче пускають туристів. В заклад потрапили ведмеді, з якими погано поводилися попередні господарі. Тепер тварин вчать пристосовуватися до природних умов життя. Це місце навряд чи залишить когось байдужим. І чи варто турбувати ведмедів своєю присутністю, вирішувати вам.

МІСЦЕ ЗАСПОКОЄННЯ
Рекреаційна місцевість «Воєводино» розташована в с. Тур’я-Пасіка (45 км до Ужгорода і 45 км до Сваляви). Тут зовсім не обов’язково зупинятися на тривалий час. Можна прибути в «Воєдино» на кілька годин або на один день, щоб погуляти парком Шенборна: відпочити біля озера, насолоджуючись тихою красою природи; пройтися 12 містками, які символізують 12 знаків зодіаку; проїхатися алеями в кареті з кіньми.

Розваг в цьому місці безліч: є можливість покататися на конях, половити рибу, відновитися за допомогою спа-процедур. Прихильників більш активного відпочинку може зацікавити мотузковий парк.

ТЕРМАЛЬНІ ВОДИ
Також ви можете побалувати себе кількома годинами перебування на курорті «Косино» (с. Косонь, Берегіський р-н): викупатися в басейні з термальними і прісними водами, відпочити в саунах. Їх тут чимало, і в кожній панує особлива атмосфера. До уваги гостей — евкаліптова, трав’яна, соляна, угорська, римська сауни, хамам, крижана печера.

«Косино» славиться не тільки цілющими водами, але і цікавими дизайнерськими рішеннями. Тут можна релаксувати в джакузі з вином, пивом, паленкою, кавою або ж в басейні-фонтані, над яким висить величезний кран-ілюзія.

Якщо твоя мета – винятково оздоровитися і відновитися, тоді розгляньте термальні води в населених пунктах Берегове або Велятино. Тут також можна відпочити в термальних басейнах, в лазні, соляній кімнаті. Однак візуально вони поступаються «Косино».

А дорогою до цих комплексів радимо зупинитися в якомусь з ресторанів і покуштувати страви угорської кухні, наприклад, суп «бограч».

ОЛЕНЯЧА ФЕРМА
Між селами Іза та Липча Хустського району Закарпаття розташована ферма плямистих оленів. Місце облюбували туристи, адже тут можна на власні очі побачити понад сотню рідкісних тварин. Більше того – є можливість безпосередньо «поспілкуватися» з оленями, пригощаючи їх шматочками хліба • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост