На Закарпатті у партійних списках нахабно торгують місцями

Що чекає на область із такими депутатами, коли їх оберуть? Ясно, що не економічне процвітання, бо вони блідого поняття не мають, що робитимуть після виборів, як вирішуватимуть питання громади  • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

А як торгують місцями у партійних списках багато партій – уже ні для кого не секрет. І їм платять величезні гроші, щоб отримати можливість бути обраним, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Але дивуватись цьому не варто, бо така ситуація не лише у нас. В Україні зараз кожна друга партія змінила назву і програму. Тож те, що окремі люди стають хамелеонами, не така вже й рідкість у загальнодержавному масштабі.

За даними єдиного державного реєстру руху ЧЕСНО, 48% українських партій хоч раз за своє існування змінювали назву. Створення та перейменування політичних партій є для України традицією. Найчастіше це роблять до виборів. Активність таких політсил у позавиборчий період або відсутня, або вкрай низька. Це свідчить про те, що більшість партій є просто політичними проєктами, які виконують суто технічну функцію.

Також цікаво, що 7% українських партій є іменними – це означає, що в назві наявне ім’я партійного лідера. 3% політсил є регіональними – у їхніх назвах присутні назви населених пунктів або регіонів.

Варто зазначити, що претенденти на депутатство хоч і змінюють партії, але не змінюють округів. Тому люди зазвичай знають, хто з них є насправді «політичною повією»  • Цілу статтю читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост