Тіла в морозильній камері, сотня чихуахуа в клітках. Власниця племінного розплідника катувала собак

Хворі цуценята за 10 тисяч, бруд і запах. Свідки описали бізнес селекціонера • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Недобросовісні заводчики часто експлуатують тварин лише заради отримання вигоди. Гроші засліплюють усе людське у цих «селекціонерах» і вони часто утримують тварин у пекельних умовах. В Україні, на жаль, таке не рідкість. Але, виявляється, не лише у нас, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Чеська газета «Блєск» описала неймовірно страшний випадок, що трапився у  Пльзені.

50-річна Іва Вастлова постала перед судом за знущання над тваринами. Їй загрожує до п’яти років в’язниці.

Жінка розводила собак у незадовільних умовах у квартирі в панельному будинку, де тримала їх замкненими в клітках, складених одна на іншу. Їх там було 79! Співробітники поліції, які провели обшук, виявили ще 18 собак у будинку, який, ймовірно, служив заводчиці сховищем та місцем для похованням тварин, які більше не були потрібні. Їх останки знайшли закопаними в землю і спаленими в діжці в саду, трупи були заховані в морозильній камері.

Свідки, яких викликали в суді, розповідали про те, як Вастлова торгувала собаками. Боженка хотіла самку чихуахуа. Але коли вони з чоловіком приїхали до Іви, вона запропонувала їм ще одну собаку.

«Мені це не сподобалось. Пес був чорним, а я хотіла коричневого. Нарешті, вона показала мені маленьке цуценя, яке мало ще бути з мамою, – розповіла вона і додала, що після цього  взагалі передумувала купувати собаку.

Їй не сподобалась поведінка господині і особливо середовище, в якому у неї жили собаки. За її словами, вони були замкнені в двох брудних ящиках, які пахли фекаліями.

«Собаки, певно, сиділи в тих ящиках давно», – пояснила Боженка, додавши, що хотіла відмовитись від контракту, але грошей назад не отримала.

Ще один свідок, який приїхав до Вастлової з Праги за цуценям, був у шоці від побаченого • Цілу статтю читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост