Карантин в Україні можуть посилити вже “за пару тижнів – епідеміолог

Експерт прокоментувала ймовірність повернення тотального карантину на тлі збільшення захворюваності.

Наразі в Україні треба посилювати карантинні заходи, інакше не вдасться розвантажити систему охорони здоров’я. Це може статися вже за декілька тижнів, пише УНІАН.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Такий прогноз “Главреду” озвучила епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк. Вона зазначила, що у Києві лікарні вже переповнені й тому “однозначно потрібно ставити питання про розгортання додаткових госпіталів”.

Наразі в Україні треба посилювати карантинні заходи, інакше не вдасться розвантажити систему охорони здоров’я. Це може статися вже за декілька тижнів.Такий прогноз “Главреду” озвучила епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк.

Вона зазначила, що у Києві лікарні вже переповнені й тому “однозначно потрібно ставити питання про розгортання додаткових госпіталів”.

“Коли ми навесні запроваджували карантин, то ми кількість хворих змогли розтягнути в часі. Зараз певні карантинні заходи, можливо, не такі тотальні, як раніше, але потрібно повертати, інакше ми просто не розвантажимо систему охорони здоров’я. Якби ми за літо підготували стаціонари, владнали питання з наявністю кисню в лікарнях, то тоді ми б могли сподіватися на те, що протягнемо без карантину. Але оскільки наші лікарні на тому ж рівні, що і навесні, то, очевидно, що ми знову будемо в карантині вже за пару тижнів”, – підсумувала Сояк • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост