Про це ти прочитаєш тільки в газеті ЯСНО №43

Газеті ЯСНО – 1 рік

У жовтні виповнився рівно рік із того часу, як побачив світ перший номер газети ЯСНО.

Ми стали газетою нового сучасного формату, яких ще не знала Україна. Ми дивуємо, шокуємо, відкриваємо інший бік правди, про яку ви ще не чули!  Тем, які піднімає газета ЯСНО, інші бояться, а ми робимо все заради того, щоб  вам із нами було цікаво! Важливо знати, що те, що друкується у газеті, ви не прочитаєте більше ніде. Цікаві деталі – у газеті ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Що спільного між Прип’яттю та Ужгородом? Відповідь шокуюча!

Знаєте, що спільного між Прип’яттю та Ужгородом? Нічого? Та де! І там, і там протікає Уж. Це не одна річка, а різні, тільки обидві мають однакову назву, але й це ще не все. І там, і там є своя зона відчуження. У Прип’яті – через вибух чорнобильської АЕС, а в Ужгороді через майданчик позаду Закарпатської ОДА. Там коїться просто щось жахливе. Мабуть ночами танцюють чорти на гойдалках і ламають дитячі атракції. Далі – у газеті ЯСНО.

Чому закарпатські політики  так не люблять своїх виборців

Ужгород – не місто фонтанів, але фонтани у нас таки є. Один із них «Дівчина з голубом» – має дуже цікаву історію, і газета ЯСНО раніше писала про неї. Це – єдиний у області фонтан, створений за прототипом реальної людини. Моделлю скульптору послужила студентка Мар’яна Фантич, яка хоч і мешкає за кордоном, однак назавжди залишилася в Ужгороді у вигляді тієї безтурботної дівчини, якою була в 17 років. Зараз вона живе у Англії і стала відомою на весь світ дизайнеркою, що створює зубате взуття та одяг із людського волосся. Але мова не про неї. Більше – у газеті ЯСНО.

Чому закарпатцям у церкви ходити не можна, а на зустрічі з кандидатами можна

Жовтень на Закарпатті у цьому році дуже спекотний. І погода тут ні до чого. Просто перед виборами шалено киплять політичні пристрасті між кандидатами, які шукають собі армію підтримки і чимдуж поливають брудом опонентів. Вони не цураються жодних чорних технологій, тільки б зайняти омріяний трон. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Закарпатські вибори: порно, ігри та діти

Ці вибори не такі, як усі інші. По-перше, кандидатам офіційно відвели дуже мало часу для агітації, по-друге, вони самі обрали досить дивні шляхи агітування.

Звісно, законодавчі норми –  поняття відносне. Багато хто навчився їх обходити. Партії розвішували борди ще з літа. Робили це хитро, без закликів. Потім, навіть коли передвиборчий марафон ще не стартував, вони на всю красу рекламувалися в Інтернеті. Часто реклама тих, хто хоче стати депутатом, безглузда і смішна, але ж вона є, за неї сплачено американській компанії. Цікаво, що ці ж люди говорять про любов до України, про високий патріотизм, а платять не українським газетам чи телеканалам, а перераховують кошти у доларах до США. Це справді любов до рідного краю чи просто одна з маніпуляцій? Вирішуйте самі.  Більше читай у газеті ЯСНО.

Закарпатським дітям вчителі та школи стають непотрібними

Карантин показав, що школи відходять у минуле. Час іде вперед і показує нам нові підходи до освіти. Якщо колись відкриття шкіл вважалося святом, то нині це вже не є надважливою подією. Та із новим законом про децентралізацію малі сільські школи закриються. Хіба рентабельно обігрівати, освітлювати будівлю для 15-20 учнів, а для них потрібно ще й тримати персонал, вчителів, директора, медсестру, прибиральницю, платити їм заробітні плати. Більше – у газеті ЯСНО.

Як європейська медицина мало не вбила хворого на covid-19 закарпатця

Ви, напевно, чули страшні історії навколо тестування на коронавірус. Вся ситуація з ковідом непроста не лише в Україні, але і в сусідній Чехії. Закарпатець Петро, який уже кілька років живе у Празі, має там роботу та житло, розповів, які проблеми довелося йому долати та як у нього, хворого, тест виявився негативним. Про це – у газеті ЯСНО.

На обличчі жінки була шкіра померлої людини, від якої несло гнилою плоттю

• Луїза травмувалася, запалюючи цигарку

• Від болю вила і бігала по кухні, вириваючи на собі волосся

• На наступний ранок зрозуміла, що її голова згоріла дотла

Жінка випадково підпалила своє обличчя, після чого її волосся загорілося, коли вона закурила сигарету. Луїза Таннер хотіла закурити, але не могла знайти запальничку, тому вирішила використати плиту на кухні у своєму будинку. Коли 50-річна жінка нахилилася, щоб прикурити, її волосся загорілося, оскільки воно було покрите лаком для волосся. У мами двох дітей залишилися опіки третього ступеня на вухах, голові, обличчі та шиї, а також шрами на все життя. Незважаючи на це, Луїза сказала, що все ще курить, але «тепер набагато обережніше». Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Жінка помирала від раку,  але вижила і їй зробили нові груди з живота

• 9 членів її родини померли від цього страшного діагнозу

• Шрами на грудях замаскувала татуюванням

• Тепер вона займається благодійністю

У віці 40 років мама двох дітей Наташа Вірасавмі приймала ванну, щоб розслабитися, коли помітила пухлину на грудях.

Після серії тестів, сканувань і біопсії у неї був діагностований рак грудей 3 стадії.

Стурбована страхом, що вона помре через страшну хворобу, як раніше дев’ять членів її родини, Наташа перенесла виснажливу 10-годинну операцію. Далі – у газеті ЯСНО.

Німецька вівчарка  відмовилася помирати: її «приспали» смертельною ін’єкцією,  а потім закопали, та вона вижила

• Кирюша, семирічна німецька вівчарка, була знайдена на шосе

• 39-річна Ольга Лисцева зупинилася, щоб врятувати змученого собаку

• Власники заявили, що пес «нездоровий», але тести, проведені ветеринаром, показали, що у тварини не було серйозних проблем зі здоров’ям, крім голоду

Здоровий пес, якому зробили «смертельну ін’єкцію» і поховали його жорстокі господарі, якимось чином зумів видертися зі своєї лісової могили – і пішов до узбіччя, щоб попросити про допомогу. Більше – у газеті ЯСНО.

Жінка хотіла покінчити з собою. Її врятував собака

Собака-поводир Норіс – справжній герой. Пес працює у поліції. Днями  він розшукав зниклу жінку. Після сварки з чоловіком вона поїхала в невідоме місце і залишила прощального листа, тому її сім’я дуже хвилювалася! Норіс обнюхав жінку – переохолоджену, апатичну і під дією заспокійливого, але живу. Щокуючі деталі – у газеті ЯСНО.

50-річний чоловік знайшов на вулиці безпородного пса, вбив його і приготував 10-річному сину шашлик

Нелюдський злочин скоїв 50-річний чоловік.

До поліції звернулася односельчанка чоловіка. За її словами, 50-річний чоловік  жорстоко розправився з псом біля місцевого магазину. Вона додала, що вбивцю знає, він –  п’янчуга, що вся його родина зловживає алкоголем, сам чоловік вже був засуджений за крадіжки.

Поліціянти приїхали додому до шкуродера. На той час він уже притягнув труп тварини до хати, засмажив та нагодував собакою всю родину, у тому числі – неповнолітнього сина. Коли правоохоронці спитали, для чого він це зробив, пояснив просто – був голодний. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Господар знайшов свого загубленого кота там, де зовсім не очікував

Чоловік втратив улюбленого кота і вже не думав, що знайде вихованця, але їхня зустріч відбулася. Зустрів він свого пухнастика випадково, причому у такому місці, що відразу повірив у долю.

Терон усією душею любив свого кота на прізвисько К’юті Пай. Вихованець був його найкращим другом, з яким чоловік проводив весь вільний час. Однак у серпні 2020 року на господаря чекало неприємне потрясіння: тварина втекла з домівки у невідомому напрямку. Попри те що коти демонструють дива виживання, Терон кинувся на пошуки вихованця, але вони не дали результату. Сусіди чоловіка нічого не бачили, та й оголошення на стовпах теж не допомагали. У чоловіка залишалася тільки одна надія: що пухнастий самостійно прийде додому, проте незабаром і вона згасла. Більше – у газеті ЯСНО.

24-річний закарпатець одружився з 56-річною матір’ю чотирьох дітей і чекає на спільного сина

Що робити, коли син знаходить собі кохану, яка на 32 роки старша за нього? Навіть декому з її дітей більше, ніж молодому чоловікові? Батьки таку невістку не приймають, але хлопець більше ні про кого навіть чути не хоче. Нині газета ЯСНО розповість про незвичайну історію кохання, яку не розуміє ніхто з близьких та друзів. Про це і більше читай у газеті ЯСНО.

42-річний закарпатець вигнав 38-річну дружину з трьома малими дітьми на вулицю, бо знайшов 21-річну коханку

Руслана опинилася просто неба, їй нікуди піти. Вона тимчасово проживає у подруги, але знає, що так тривати вічно не може. У неї 12- та 10-річні доньки та 7-річний син. У шлюбі пара прожила 14 років.

«Усе почалося з того, що чоловік почав випивати. Бив мене постійно. Ревнував абсолютно до всіх. Підозрюю, що зраджував сам, бо в нього були такі нереальні марення з приводу моїх неіснуючих коханців, що в людини зі здоровою психікою такого бути не може. Мої батьки померли. У їхньому будинку живе брат. Я жила в чоловіка. У селі роботи немає, і я ніде не працювала, він був годувальником. У місті працював на пилорамі, заробляв непогано, та більшість коштів пропивав». Далі – у газеті ЯСНО.

Дружина пішла на зустріч однокласників  і не повернулась. Тепер у неї нова-стара любов

Закарпатець Василь Орінчай у відчаї! Він до безтями кохав свою дружину Катерину, мало не носив її на руках. Але вона його раптово розлюбила. Пара прожила у шлюбі 19 років, та все лопнуло, як мильна бульбашка, коли жінка пішла на зустріч однокласників. Чоловік звернувся з листом до газети «ЯСНО» і просить поради в читачів.

Відколи знайшла коханця, моє життя налагодилось. Чоловік знає і радіє за мене

Що робити, коли чоловік як брат і інтимний бік подружнього життя його більше не цікавить?  Він навіть не проти, щоб дружина для цього мала іншого. Та жінку усе ж починає мучити совість. До редакції газети ЯСНО звернулася закарпатка Софія Павлюк і розповіла свою історію, аби попросити в читачів поради. Що було далі – читай у газеті ЯСНО.

Шестимісячну дитину мати засунула у шафу і чекала, поки помре. Старший брат її крадькома підгодовував

• Шестимісячну дівчинку виявила у шафі шокована знайома

• Мати, Юлія, 37 років, заарештована і проходить психіатричне обстеження

• Юлія сподівалася, що її небажана дитина «помре від голоду»

• Брат дитини потайки носив їй воду і залишки їжі

Сильно виснажена дитина бореться за своє життя, після того як її знайшли у шафі її матері.

Дівчинку звати Катя. Вона  народилася в квітні і харчувалася водою та випадковими шматочками їжі, які давав їй старший брат. Дівчинку доправили на вертольоті в лікарню,  де вона зараз перебуває в реанімації. Більше – у газеті ЯСНО.

25-річна мама намагалася продати свою тижневу дочку за 11 тисяч гривень, бо їй потрібні були нові черевики

25-річна Ліза Гаджиєва заявила, що шукає прийомних батьків для дитини, але її спіймали в ході спецоперації після того, як вона взяла від поліціянтів, які представилися потенційними покупцями, 11 тисяч гривень.

Жінку затримали в кафе, де проходила купівля-продаж дівчинки.

Гаджиєва обговорила з сестрою, що вона вибрала нову пару черевиків для покупки після продажу дитини, повідомляють місцеві ЗМІ. Про це – у газеті ЯСНО.

50-річний одружений учитель займався сексом з 15-річною школяркою і надсилав їй голі фото

Одруженого вчителя, який займався сексом з 15-річною дівчиною і надіслав їй оголені фотографії, заарештували.

Чоловікові 50 років. Він отримав два роки і вісім місяців ув’язнення після судового розгляду. Вчитель не виявив особливих емоцій, коли постав перед судом для виголошення вироку.

Він визнав себе винним на попередньому слуханні за шістьма пунктами звинувачення в сексуальній активності з дитиною,  яку він здійснював протягом п’ятимісячного періоду. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Закарпатець товк по голові дружину будівельним молотком, а далі написав передсмертну записку

• Приревнував, бо казав, що ходила до інших

• Хотів покінчити з собою, але не зміг

• Жінка вижила і на суді виправдовувала свого ката

Страшна подія траплюся в селі Ратівці Ужгородського району у листопаді 2018 року, але суд виніс вирок лише днями.

Того дня він був напідпитку. Було близько 20 години 20 хвилин. Чоловік на ґрунті ревнощів затіяв із жінкою сварку. Розлютившись, він схопив будівельний молоток та, тримаючи його у руці, підійшов впритул до дружини і тричі вдарив її металевою частиною по голові. Шокуючі деталі читай у газеті ЯСНО.

Чому брати-головорізи оселилися в монастирі

Скельний комплекс був обителлю монахів чи шибайголов?

Чи знаєте ви, що в Україні є унікальний старовинний скельний монастир, вік якого досі не можуть встановити? Дивацькі підземні лабіринти, кремезні каменюки і чудернацький сховок з’явилися на наших землях ще до нашої ери. Історія самого монастиря куди сучасніша. Одні кажуть, що тут був ще язичницький храм, інші – що там ховалися розбійники і зносили туди награбовані скарби. Збереглося  також чимало розповідей про смертельні сутички українців з татарами, коли ці підземні тунелі, в які, наче кроти, заривалися наші земляки,  служили їм укриттям від незваних гостей.  Але хто ж видовбав у скелях цілий комплекс?  Про це й більше читай у газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост