Кабмін забрав в онкохворих 62 млн і віддав їх на дороги. Документ

  • На ремонт доріг у Львівській області забрали близько 60% від грошей, передбачених бюджетом для онкохворих
  • Ще 43 млн грн із виділеної суми пішло на ремонт корпусу університету Франка й Міненерго
  • Рішення було ухвалено Кабміном 21 жовтня

Кабінет міністр передав на дороги у Львівській області 61,6 млн грн з бюджетної програми, яка передбачала кошти на вдосконалення діагностики онкологічних захворювань, пише Обозреватель.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Про це вказано у розпорядженні Кабінету Міністрів від 21 жовтня, передають “Наші гроші“. Зазначається. що всього у програмі було закладено 104,75 млн гривень. Так, на дороги забрали близько 60% від цієї суми.

Ще 33,2 млн гривень пішло Міністерству освіти і науки – зокрема на реставрацію головного корпусу ЛНУ імені Івана Франка, а 10 мільйонів – Міністерству енергетики на розвиток потужностей Новокостянтинівської шахти.

Окрім цього, уряд узаконив перерозподіл загального бюджету, наданого “Укравтодору”. Із 70 мільйонів гривень, виділених на будівництво траси М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, 65,77 мільйонів піде на осучаснення сполучення Київ-Суми-Харків (у межах Чернігівської та Сумської областей), а 4,22 млн – також на розвиток доріг у Львівській області.

Розпорядження Кабміну
Розпорядження Кабміну

Рішення Кабміну викликало резонанс в мережі. OBOZREVATEL зібрав реакцію українців.

Що таке “Велике будівництво”

“Велике будівництво” – це спільна програма президента України та Кабміну, яка передбачає інфраструктурну модернізацію України.

Так, у країні планують виконати масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг. До кінця року мають збудувати мінімум 100 садків, 100 шкіл, 100 стадіонів, 200 нових приймальних відділень лікарень та щонайменше 4 тис. км доріг по всій Україні.

Крім нових об’єктів інфраструктури, реалізація програми має створити 150 000 нових робочих місць.

Програма стартувала 1 березня, проте на 68 об’єктах у 17 областях було розпочато дорожні роботи ще в лютому. З повним переліком доріг, на яких уже стартували роботи, можна ознайомитися на сайті Кабінету міністрів України.

Об’єкти, які потрібно побудувати чи відремонтувати, визначала безпосередньо чинна влада кожної області. Потім узгоджувала перелік із Міністерством розвитку громад та територій.

Окремо області узгоджували з “Укравтодором” перелік доріг, які планують побудувати в рамках Дорожнього фонду. У пріоритеті — дороги до опорних шкіл та лікарень.

Так, представники виконавчої влади повністю поклали відповідальність за виконання програми на голів облдержадміністрацій.

Наразі у “коронавірусному” фонді залишився 41 млрд грн. 25 млрд вже витратили на будівництво доріг та амбулаторій, доплати медикам, закупівлі обладнання та індивідуального захисту • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост