За ким в Ужгороді прийшла смерть

Вона чатувала на когось біля мосту Масарика

Сьогодні про День усіх святих говорять усі – і дорослі, і діти. Хтось відзначає його молитвою, хтось іде вшанувати пам’ять померлих на кладовище, а хтось – шукає костюм якось страховиська, аби вийти в ньому вночі із 31 жовтня на 1 листопада на вулицю і полякати перехожих, або з піти кудись на вечірку й себе показати та на інших подивитись.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Хеловін нині став одним з найбільш обговорюваних днів чи б то ночей у році. Про нього більше балачок, ніж про Різдво та Великдень, не кажучи вже про Новий рік.

Добре це чи погано?

Слід зазначити, що більшість закарпатців  розцінюють свято не з релігійної, а з комерційної точки зору. Адже передусім якась подія – це продаж-купівля товару. Хай буде це прикраса на ялинку, пасхальний кошик, чи костюм вампіра.

А до Хеловіна чого лише не продають: це й ті ж свічки та лампадки, і квіти, і вінки, і атрибути для розваг – різні павуки, кавуни, маски тощо.

І людям не вистачає видовищ, вони прагнуть відпочинку та яскравих вражень. Тому і активно святкують, незважаючи на карантин. Вулицями Ужгорода нині хоч і не масово, але ходять чорти, зомбі, смерть та всяка нечисть • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост