Мер Франківська, коли місто потрапило до червоної зони, зайняв позицію бізнесу і став героєм! Чи зробить так само Андріїв?

В Ужгороді нині другий день протестів через те, що місто потрапило до червої карантинної зони.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Вчора Андріїв заявив, що про те, що: «звернувся до обласної комісії ТЕБ та НС, щоб дозволили роботу громадського транспорту (із пасажирами виключно на сидячих місцях), а також роботу дитсадків та початкових класів шкіл. Роботу закладів харчування пропонує не припиняти, а обмежити до 20.00. Просить дозволити роботу і закладам торгівлі, а не лише тим, що продають харчі, бо підприємці і так на межі виживання».

Але це порожня балаканина, а не реальні дії!

А от мер Франківська Руслан Марцінків підтримав вимоги протестувальників і став у очах людей героєм, його в першому ж турі переобрали міським головою.

Коли Франківськ потрапив, як і Ужгород, до червоної зони, Марцінків заявив:

«Сьогодні підприємці Івано-Франківська вкотре вийшли під білий будинок нагадати центральній владі, що бізнес має працювати. Що від роботи їхніх закладів залежать долі тисячів сімей нашого міста  Що саме місто, як і держава залежать від їх роботи. Адже саме бізнес годує владу!

В столиці повинні зрозуміти, що не може бути подвійних стандартів. Закликаю правоохоронців не чинити тиск на бізнес Івано-Франківська. А підприємців – нагадувати владі про свої права ось такими мирними акціями. А також позовами. Такими, як подало місто. Адже частина з введених заборон порушують конституційні права українців»

Також він подав на уряд до суду.

 «Для нас важливо здійснювати тиск на уряд, щоб він скасував свою постанову про «червону» зону», – зазначив Марцінків.

Чи буде в Ужгороді так само вжито рішучих дій? Адже з 2 листопада починають діяти обмеження. Що буде з бізнесом? Дізнаємося вже незабаром!  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост