Чому Закарпатська ОДА не хоче чути ужгородців. Як нині масово мітингували підприємці

Згідно з новим епідемічним зонуванням, в Ужгороді з 2 листопада припинить їздити громадський транспорт, припинять роботу загальноосвітні школи та заклади дошкільної освіти, заклади громадського харчування, магазини, окрім продуктових, магазинів з засобами гігієни та аптек. Тож ужгородці вже другий день мітингують проти страшних заборон. Газета ЯСНО теж була на мітингу.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

В Ужгороді пройшла масова акція протесту проти карантину

Давно такі масові акції в Ужгороді не проходили. Нині перед Закарпатською ОДА зібралося кілька сотень людей. Вони вимагали єдиного  – не посилювати карантин у місті, бо це паралізує роботу бізнесу, залишить голодними тисячі ужгородців!

Загалом уже зараз наслідки карантину в Україні катастрофічні. Присутні озвучили шокуючі дані:  700 000 підприємців закрилися, 2 мільйони безробітних через обмеження.

Загалом виступаючі наголошували, що: накази про закриття бізнесу – злочинні, постанова про карантин є незаконною, люди й так уже не мають що їсти, а їх роботу зупиняють, варварські способи вбивають економіку держави.

Ужгородці були страшенно обурені і питали від голови Закарпатської ОДА, який теж був присутнім на акції: «Чому я маю ходити в наморднику?», «Чому я маю дозволяти, щоб мені міряли температуру?», «Із чого я маю годувати своїх дітей?» «Із чого платити податки, коли за несвоєчасну плату ще й штрафують?» «Із чого платити зарплату персоналу?» Загалом питань прозвучало багато, але Олексій Петров їх наче не чув, говорив лише про обмеження і відстоював київські інтереси.

Про що говорили ужгородці на мітингу: «Хочу плакати. Готель порожній, 70 людей без роботи, голодні!»

Мирна акція протесту перед Закарпатською ОДА проходила дуже емоційно.

Люди прийшли дисципліновано у масках, але їх переповнював біль через те, що обмеження можуть повністю вбити справу їхнього життя і залишити голодними сотні тисяч людей.

Один із виступаючих заявив: «Хочу плакати. Готель порожній, 70 людей без роботи, голодні!»

І таких, як він багато.

Люди зверталися до Олексія Петрова з проханням допомогти, не приймати карантинні обмеження, не вбивати бізнес, питали від нього, що їсти, чим годувати дітей.

«Ви – бюджетник! Ви отримуєте зарплату, а ми живемо з того, що заробимо! Дайте нам тоді свої гроші!» – виголосив один з учасників зібрання.

Насправді підприємці не мають із чого платити податки, а податкова їх за несвоєчасну сплату штрафує, немає з чого платити працівникам зарплату, але чиновники цього не розуміють.

Мітингарі були неймовірно ображені на голову ОДА Олексія Петрова, який твердив лише своє.

На акції був присутнім і міський голова Богдан Андріїв, він захищав права ужгородців, утім Петров не хотів чути і його.

Ужгородці на акції кричали: «Ситий голодного не розуміє

Під час акції протесту Олексій Петров заявив, що у квітні в Ужгороді карантин був м’який, а він був найжорсткіший у області.

Загалом акція перетворилася на перепалку між Петровим та Андріївим. Але людей не цікавить політика, вони просто хочуть працювати, щоб мали чим забезпечити і нагодувати родину.

Мітингарі виголошували, що хворі най хворіють, а здорові хай працюють, вони вимагали не залишати голодними та без грошей їх та їхніх дітей

Ось ще кілька основних тез, які вигукували протестувальники: «Люди будуть помирати від голоду і колапсу!», «Ситий голодного не розуміє!», «Скільки висидиш вдома?»…

В Ужгороді на акції протесту купа поліції. Кого від кого охороняють?

Агента газети ЯСНО на акції протесту вразило кільці цікавих нюансів

Одним із них є маса поліцейський, присутніх на мітингу. Декілька десятків людей у формі і ще стільки ж у штатському одязі оточили площу Народну. Загалом вони були довкола всього адмінбудинку ОДА.

Кого ж вони охороняли? Людей? Або чиновників? Москаль, один з попередніх губернаторів, завжди ходив Ужгородом без охорони, а Олексій Петров оточив себе нині поліціантами.

Від протестувальників? Вони ж не поводились агресивно. Люди прийшли з плакатами і благали захистити свій бізнес, аби не померти з голоду. Утім очільник області їх ігнорував! Він твердив лише про одне – про карантин!

Закарпатському губернатору в Ужгороді підприємці кричали: «Ганьба!»

Ще під час квітневого карантину багато ужгордців втратили бізнес. Людей постійно залякували, проводилися рейди, перевірки, багатьох оштрафували, хоча голова ОДА переконував, що у області обмеження були досить м’якими.

Губернатору люди кричали: «Ви держслужбовець, вам гроші платять, а нам із чого жити?» І вони мали рацію. За інтереси ужгородців захищався чинний мер Богдан Андріїв, він закликав не впроваджувати обмеження. Утім його виступ та виступ Олексія Петрова перетворились на передвиборчі дебати. Губернатор у всьому звинувачував міського голову і наполягав на необхідності дотримання карантинних норм.

Присутні на акції протесту не витримували і кричали губернатору: «Ганьба!»

Від завтра дорожчає газ, а київські інтереси змушують ужгородців сидіти вдома

На протикарантинній акції ужгородці нарікали на те, що без грошей люди помиратимуть з голоду.

До всього цього з 1 листопада ще й з зростає ціна газу для населення. Із чого платити комунальні платежі, коли прибутків немає?

Мітингарі переконували, що карантин – це порушення їхніх конституційних прав, вимагали не забороняти їм працювати.

Люди місяцями сидять голодні без зарплати, а нові заборони можуть повністю вбити більшу частину бізнесу, адже київська влада стоїть горою за великий бізнес і там на малий та середній, як переконують учасники акції, просто начхати.

Зараз представники підприємців та керівництво міста і області пішли домовлятися. Що вони вирішать – стане відомо згодом. Можливо, завтра мітинги продовжаться • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост