1 листопада в світі відзначають Міжнародний день вегана. Чим корисне веганство

Наразі понад 2 мільйони українців усвідомлено уникають споживання м’яса та близько 1,1% повністю відмовилися від продуктів тваринного походження, тобто дотримуються веганського способу життя.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

За останні п’ять років кількість Google-пошуків слова “веган” у світі зросла у два рази.

Кількість веганських бізнесів в Європі збільшилася аж на 93%.

Крім суто питання здоров’я, веганство загалом захищає життя тварин, виступає проти їхнього вбивства заради м’яса, шкіри та хутра, пише газета «ЯСНО».

І на це є неймовірно вагомі причини… не лише для ваганів, а для всього людства. Передусім, тваринництво передбачає навантаження на сільгоспугіддя, забруднення води, викид великої кількості парникових газів.

Наприклад, аби отримати 1 кг телятини, необхідно витратити 13 000 літрів води. Щоб виростити таку саму кількість кукурудзи, достатньо 500 літрів. Крім того, доповідь ООН свідчить, що флора і фауна річок, морів, океанів страждає від антибіотиків і гормонів, що містяться у кормових культурах на фермерських господарствах, і що для розширення фермерських угідь вирізаються ліси, а це прискорює зміну клімату.

Та найстрашніше, що тваринні ферми виробляють 570 тисяч тонн м’яса щорічно – це означає, що по всьому світу кожен рік убивають близько 12 млрд тварин.

Отже, бути веганом чи ні – справа особиста, але цей вибір може стати важливим кроком не лише заради себе, а й заради спасіння всієї планети • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост