Дорогою до лікарні від коронавірусу помер не ужгородець

Перед другим туром виборів в Ужгороді назрів конфлікт між міським головою та губернатором. Учора почалися публічні закиди через карантин на адресу один одного.

Зокрема, Олексій Петров повідомив, що звернувся до прокурутури через саботаж карантинних обмежень і наголосив, що (цитуємо офіційне повідомлення): “У суботу під час транспортування мешканця Ужгорода до Виноградівської районної лікарні через не виділення додаткових ліжок в Ужгороді хворий, на жаль, помер”.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

У свою чергу, Закарпатська обласна прокуратура повідомила, що займається цим випадком, утім чоловік є не ужгородцем, а мешканцем району. На запитання агента газети ЯСНО, яка саме лікарня його не прийняла, у прокуратурі відповіли: “Наразі ці всі обставини з’ясовуємо, що саме за медзаклад був”. Однак можна припустити, що Ужгородська міська лікарня могла чоловіка не прийняти через те, що він не є ужгородцем, а не через те, що переповнена, а в обласній, яка падпорядковується не місту, а області, могли й відмовити через недостатню кількість ліжок.

А ось офіційне повідомлення про смерть чоловіка від Закарпатської обласної прокуратури:

Смерть закарпатця у кареті швидкої допомоги: під процесуальним керівництвом прокуратури розпочато слідство

Органами прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактом смерті мешканця Ужгородського району при транспортуванні його до Виноградівської районної лікарні.Інформуємо, що повідомлення про цей випадок надійшло до поліції від медиків вказаної райлікарні 31 жовтня. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України.З метою перевірки можливих протиправних дій посадових осіб однієї з лікарень Ужгородщини розпочате ще одне кримінальне провадження – за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). У ході досудового розслідування будуть встановлені усі обставини події. Зокрема й те, чи мав місце факт невиділення лікарняного місця для пацієнта в медзакладі, про що сьогодні повідомляли на офіційній сторінці Закарпатської ОДА.Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснюють Виноградівський відділ Берегівської місцевої прокуратури та Ужгородська місцева прокуратура відповідно”, – зазначено у повідомленні  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост