Покрасуватися на смітнику політикам коштувало $2,6 млн

Ще одним цікавим моментом виборчих перегонів стало засилля Інтернету, який вважається глобальним смітником та рясніє недостовірною інформацією, де найчастіше користувачі шукають порно, різні збочення та ігри, політичною рекламою • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

З офіційним початком передвиборчої кампанії 5 вересня партії витратили на рекламу у Facebook понад 70 млн грн. Про це повідомила голова громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська. Це орієнтовно $2,6 млн. В останні тижні рекламна кампанія у Facebook була особливо насиченою, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

«Якщо порівнювати активність партій на витрачання цих ресурсів, то у вересні це було близько $30 тисяч у день різними політичними силами сукупно. Уже в жовтні, зокрема 17 жовтня, сума досягала $150 тисяч у день», – запевнила Ольга  Айвазовська.

Найцікавіше в цьому те, що дивляться цю політичну рекламу на популярному відеохостингу та у соціальних мережах переважно ті, хто не голосує – діти, молодь, яка ніколи особливо активною не була. І підтвердженням цьому стала низька активність виборців і явка на дільниці найбільшої кількості пенсіонерів. Що робити, такий уже закарпатський менталітет – відсиджуватися на виборах вдома. Відіграє тут свою роль і те, що в області багато заробітчан, які не голосують, і те, що люди страшенно зневірені в політиках і ситі по горло їхніми обіцянками, які рідко коли виконуються.

Цікаво, що окрема група закарпатців перед виборами пообіцяла стежити за дотриманням передвиборчих програм і обіцяє посилено стежити за політиками, які виграли вибори. Однак на ефективність їхньої роботи це також навряд чи вплине… Адже їм головне – отримати бажане, а потім хай хоч трава не росте • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост