У школах батьків змушують підписати фейковий документ про COVID-19, – Степанов

У мережі з’явилася інформація, що батьків українських школярів змушують підписувати сумнівні документи щодо коронавірусу.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 4 листопада заявив, що це є самодіяльністю керівників навчальних закладів, пише Обозреватель.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

“Днями в мережі з’явилася інформація, що батьків школярів адміністрація школи змушує підписувати документ такого змісту: “Інформаційна згода про те, що батьки свідомо розуміють, що навчальний заклад не несе відповідальність за поширення COVID-19, який може бути занесений у заклад людиною з безсимптомною хворобою”, – сказав Степанов.

Він підкреслив, що ніхто не може змусити батьків підписувати такий документ. Він не передбачений жодним нормативним актом.

“Такий документ не передбачений жодним нормативним актом, ніяким, підкреслюю. Така самодіяльність деяких керівників установ або інших якихось осіб. Навіщо вони це роблять, мені невідомо. Звертаюся до вас, шановні батьки, ніхто не може вас змусити підписувати такий документ”, – зазначив Степанов • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост