Новий аеропорт на Закарпатті: замість чотирьох локацій уже тільки дві

У Мукачевому та селі Середнє (Закарпатська область) почали перший етап проєктування нового аеропорту на Закарпатті, далі визначать найоптимальніше місце для розташування злітно-посадкової смуги.

Про це повідомив у Facebook голова Держагентства інфраструктурних проектів (Укрінфрапроект) Кирило Хомяков, пише Економічна правда.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

За його словами, робоча комісія у складі фахівців Мінінфраструктури, Держагентства інфраструктурних проектів, Державіаслужби та Украероруху розглянула 4 місця розташування: Хуст, Ратівці, Середнє і Мукачево.

 

“Обрали Середнє та Мукачево – місця, де розміщення смуги буде можливим без тих обмежень по довжині та можливості зліту/посадки, які є наразі в Ужгороді.

У Хусті ділянка обмежена існуючими місцевими дорогами та спорудами рибного господарства. У Ратівцях ділянка розділюється на 3 частини магістральним газопроводом та нафтопроводом “Дружба”, шо потребує їх винесення на плями забудови. Також максимальна близькість до кордону – 7 км, а це значить, що є обмеження для проєктованого об’єкта”, – пояснив Хомяков.

Він додав, що уже розпочали перший етап проєктування – інженерно-геодезичні вишукування для визначення висотних перешкод. Далі визначатимуть найоптимальніше місце для розташування злітно-посадкової смуги та розпочнуть роботу над проєктуванням.

На будівництво аеропорту буде потрібно орієнтовно 3 млрд грн – на аеродром і 1 млрд грн – на термінал і об’єкти, які буде будувати приватний інвестор • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост