Кулеба заявив, що Угорщина погодилася перегорнути сторінку у відносинах з Україною

Очільник МЗС України каже, що домовився з Петером Сіярто вибудовувати конструктивний діалог.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що поспілкувався з угорським колегою Петером Сіярто про відносини між країнами. Очільник угорського дипвідомства підтримав пропозицію “перегорнути сторінку” у відносинах між Угорщиною та Україною після недавніх скандалів.

Про це 6 листопада написав у Facebook Кулеба, повідомляє ТСН.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

“Петер Сіярто — мій колега, з яким ми багато зробили, щоб вивести українсько-угорські відносини з піке і мати підтримку Угорщини в ЄС і НАТО. Тому коли дізнався, що Петер захворів на COVID-19, одразу по-людськи написав йому смс-повідомлення з побажанням швидкої перемоги над вірусом. Петер прочитав і передзвонив, подякував за підтримку. Ми нормально поговорили. Про роботу, коронавірус, життя і футбол. Звісно, і про останнє падіння в наших відносинах”, — написав очільник МЗС України.

За словами Кулеби, Сіярто підтримав “пропозицію перегорнути сторінку, на якій Україна та Угорщина нещодавно обмінялися болісними ударами”.

“Ми обидва погоджуємося, що треба винести правильні висновки з того, що сталося два тижні тому і надалі вибудовувати конструктивний діалог. Немає альтернативи добросусідству українського та угорського народів і нашому спільному європейському та євроатлантичному майбутньому”, — резюмував міністр • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост