Бабуся просльозилася: «Така благодать тут сповнює мене, що навіть слів не можу підібрати»

Чи знаєте ви, що в Україні є свій Єрусалим, куди приходять паломники до Гробу Господнього. Таємниче підземелля, незважаючи на те, що відкрилося нещодавно, уже називають сучасним місцем сили. Там відвідувачі відчувають дивовижну енергетику і незвичне тепло. Побувала там і газета ЯСНО • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Зображення Ісуса Христа лежить на білій матерії, що означає плащаницю – тканину, у яку загортали після смерті його тіло, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Внизу в вазонах багато різнокольорових хризантем. Збоку – підставка для свічок. У напівтемряві все виглядає якось містично. Справді жінки мали рацію. Тут відчувається якась особлива енергетика.  Тіло стає легким, у грудях – такий спокій, що хочеться співати.

Основний задум – щоб кожен відвідувач зумів пережити досвід відвідин того місця, де було поховано тіло розп’ятого Христа і де сталося його Воскресіння, авторам точно вдалося втілити в життя. У цьому невеличкому приміщенні дійсно перехоплює подих.

Відкрито копію Гробу Господнього було лише у вересні, але місце вже стало культовим. Місце обдумано дуже цікаво. Сам Гріб – у підземеллі, тобто його ніби викопано в горі. А над ним – на узвишші – ніби Голгофа із хрестом на вершині. На хресті – розп’ятий Христос та три жінки: Марія, мати Ісусова, Марія-Магдалина та Марія Клеопова. Про них згадано і у Євангеліях. Тобто автори намагалися максимально реалістично відтворити біблійну оповідку.

Поруч із цим цілим, можна сказати, комплексом – церква. Уся територія акуратна, викладена бруківкою, засаджена вічнозеленими кущами та квітами.

«Яка краса! Навіть у Єрусалим їхати не потрібно! Усе у нас, в Україні! Можна відвідати святі місця, уклонитись Христу, побачити картини його земного життя! І така благодать тут сповнює мене, що навіть слів не можу підібрати», – каже старенька бабуся, помітивши, що ми фотографуємо каплицю.

«Правда, сходів багато, на гору важко підніматися. Але то тільки мені, бо вже більше 80 років маю. А молодь тут бігає», – додає вона, усміхаючись, і хреститься.

Питаємо, чи вперше вона тут.

«Ні. Я сама місцева. То відпочиваючі прийдуть і підуть, а я чи не щотижня ходжу. Тут ніби молодість до мене повертається, – розповідає вона, представляючись Марією. – На освячення дуже багато людей з’їхалось. І єпископ був. Будували досить довго. Але таке диво зробили, що очей відвести не можу!»  • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост