Багатокілометровачерга на українсько-словацькому кордоні: причини її виникнення та вирішення

Сьогодні (11.11.20) в.о. заступниканачальника Закарпатської митниці Держмитслужби Василь Татош розповів власкору телеканалуICTV Світлані Ковбиці про причини виникнення великої чергивантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску черезукраїнсько-словацький кордон «Ужгород – Вишнє Нємецьке» та які заходи вживаютьмитники, аби її зменшити.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Середосновних причин, що призвели до такої ситуації, посадовець назвав не функціонуючустаціонарну скануючу систему (поломка сканера) на словацькому пункті пропуску«Вишнє Нємецьке» Михайловецької митниці та відсутність у багатьох українських перевізниківдозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень територією Польщі. Томуувесь великогабаритний потік перенаправився через Закарпаття на Словаччину.
Василь Васильович, зауважив, щокерівництво митниці здійснює організаційні заходи щодо зменшення черг передпунктами пропуску. Зокрема:
-проведено конструктивну зустріч із Генконсулом Словацької Республіки в м.Ужгород Паволом Панісом та перемовини зі словацькими митниками-колегами зпроханням пришвидшити здійснення контрольних процедур на словацькій стороні;

  • досягнуто домовленості зі словацькимиколегами про визнання результатів здійснених контрольних процедур українськоюстороною на території Словаччини, що також дозволило збільшити пропускну спроможністьпункту пропуску;
    -проінформовано всіх зацікавлених осіб про наявність черг перед пунктом пропускута прохання обирати альтернативні маршрути слідування.
  • Ми вдячні пану Панісу та словацькимколегам за розуміння та вжиття заходів для збільшення пропускної спроможностіпункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», – наголосив Василь Татош. – Вжитізаходи дозволили збільшити середню пропускну спроможність вантажнихтранспортних засобів, що слідують на виїзд із України за 10 днів поточногомісяця до 143 автомобілів щодоби.
    До речі, сьогодні Закарпатська митницяотримала лист від очільника Генерального консульства Словацької Республіки у м.Ужгород про організацію двосторонньої зустрічі на рівні керівників регіональнихуправлінь митних служб України та Словаччини, де зокрема буде піднято питаннящодо збільшення пропускної спроможності пункту пропуску «Ужгород – ВишнєНємецьке».
    Тож, допоки проблема вирішується, Закарпатськамитниця рекомендує перевізникам обирати інші пункти пропуску для перетинукордону вантажним автотранспортом.
    Про це інформує песслужбаЗакарпатської митниці Держмитслужби

 • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост