Цап Федя врятував господаря, який впав у колодязь. Так він віддячив хазяїну за добро

Дивний випадок трапився на Закарпатті. Про цапа, який став героєм-рятівником, говорило все село.

Степан любив добряче випити, тож нерідко повертався додому напідпитку. І одного разу вирішив скоротити дорогу та пішов людськими городами. Сусіди саме будували хату і викопали яму для колодязя. У темряві Степан нічого не бачив, тому впав у неї. Він довго кричав, та його ніхто не чув… крім власного цапа, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

«Було літо і я трохи затримався з друзями. Ми відзначали День народження одного з них. Випили, закусили… і я раптом побачив, що на годиннику вже майже 12. Почав збиратись додому, бо пригадав, що залишив у дворі свого цапа. Він навіть не вечеряв. Мені було шкода його, голодного… і я вирішив піти навпростець, та раптом відчув, що лечу кудись донизу… потім усе тіло пронизав різкий біль. Кілька хвилин приходив до тями. А далі зрозумів, що потрапив у пастку. У колодязі була вода, і мені стало страшенно холодно. Я почав кричати, але хто мене опівночі міг почути», – розповів чоловік.

Та Федя одразу ж примчав до ями. Почав там бекати-мекати… утім витягнути господаря тварина не могла.

Тоді цап вирішив розбудити сусідів. Він товк копитами у ворота та галасував, як тільки міг.

«Я почув якесь бекання, шум на подвір’ї. Вийшов подивитись, що там. Побачивши Федю, відразу зрозумів, що щось трапилось. Погладив цапа, і він повів мене, наче собака, кудись уперед, у темряву. Потім почув голос Степана. До мене дійшло, що він у моєму колодязі. Підійшов, поцікавився, як він, і побіг за драбиною. За свій порятунок він має дякувати Феді, бо якби не цап, хто знає, чи дожив би він до ранку. Вода у колодязі досить студена!» – зізнався Дмитро.

Федір живе у Степана вже шість років. Колись чоловік також врятував його від смерті.

«У знайомого коза народила двійню – кізку та цапика. Кізку продали, а з цапика хотіли зробити шашлик. Мені він так подобався, був таким милим… біленьким, гарненьким… що я не міг цього допустити, тому викупив Федю для себе за три пляшки горілки. Із тих пір ми нерозлучні. Я й так уже багато років мешкав один, а з ним мені стало цікавіше та веселіше. Тепер же Федя ще й мій рятівник. За добро завжди повертається добро… навіть від тварини!» – гордо запевняє щасливий господар розумного цапа  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост