Site icon zakarpatpost.net

Чому закарпатці підсідають на нездорову їжу з супермаркетів. Думка дієтолога

User comments

«Харчова наркоманія є навіть страшнішою за вживання психотропних засобів, адже про наркотики усі знають, що вони шкідливі, викликають звикання і можуть убити…. А про продути, які ми їмо, про це більшість людей і не підозрює, – каже дієтолог із Ужгорода Альона Некраха • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

–  Найстрашніше, що люблячі матері самі перетворюють на харчових наркоманів власних дітей. Робиться це несвідомо, але таке можна побачити на кожному кроці. Передусім погано, що діти багато вживають рафінованого цукру. Це – дуже страшно. Так само шкідливі газовані напої. Тому в нас зараз багато дітей мають зайву вагу. Раніше такого не було. Але навіть ті продукти, які позиціонуються як здорові, такими не є. Бо насправді варто лише почитати інгредієнти, як виникає шокова реакція. Для прикладу, як може бути у складі нібито здорового продукту цукор.  Або в батончиках, які рекламують, пальмове масло. Також маємо багато фастфудів, діти їдять багато борошняної продукції. Однозначно, з ними потрібно вміти говорити і домовлятися. Із ними потрібно розмовляти, розповідати їм про шкоду від певних продуктів, або дозволяти їсти їм це у мінімальних кількостях, бо їжа – це теж залежність, як при наркоманії. Спробувавши раз чіпси, арахіс смажений, соняшникове насіння в пакетах, вони захочуть вживати ще і ще. У них додають найстрашніше, що лише може бути – глутамат натрію, фактично підсилювач смаку, який спричиняє звикання, провокує ріст ракових клітин і викликає навіть у дітей сліпоту. Інший небезпечний компонент, що додають у всі ковбаси, сосиски, сардельки, аби придати їм гарний рожевий колір – нітрит натрію.  Тому обмежувати дітей варто, дбаючи про їхнє здоров’я», пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Також дієтологиня додає, що передусім батьки повинні подивитись на себе, що їдять вони, адже сини та доньки просто копіюють їх.

«Маю одну подругу, яка у всі страви додає овочі. І всі в неї в родині здорові і ні в кого немає проблем ні з вагою, ні з самопочуттям», – запевняє Альона Некраха.

Тому, знаючи страшну правду, варто замислитись, що ми їмо і чим годуємо своїх близьких • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

Exit mobile version