Черкаси не впроваджуватимуть карантин вихідного дня. А Закарпаття?

Таке рішення ухвалила місцева комісія ТЕБ та НС.

Закарпатців уже дістали з карантинами. У області помирає бізнес і від цього хворих стає не менше. Карантин виявився зовсім неефективним для здоров’я, а при цьому тисячі людей втрачають роботу.

Тож радимо місцевим чиновникам почитати, як шукають вихід у інших областях.

У Черкасах на засіданні виконавчого комітету підтримали проект рішення про невпровадження на території міста карантину вихідного дня. Відповідне рішення ухвалила й місцева комісія ТЕБ та НС, засідання якої відбулося під час виконкому міської ради, інформує ТСН із посиланням на місцеве видання “18000”.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Зазначається, що на засідання виконавчого комітету прийшли підприємці, які просили не впроваджувати в місті карантин вихідного дня. За їхніми словами, він “вб’є” їхній бізнес, оскільки саме у вихідні вони отримують 50% від виручки. Підприємці просили дозволити працювати маленьким магазинам, закладам харчування, а також ТРЦ, площа яких може забезпечити дотримання дистанції, та ринкам.

Між тим, мер міста Анатолій Бондаренко заявив, що не бачить потреби вводити такий карантин.

“Так, є проблеми, але їх потрібно вирішувати не таким способом. На сьогоднішній день ми протестували близько 60 тисяч жителів Черкас. Є проблеми з тестами, є проблеми з ліжкомісцями, але ми маємо це вирішувати не за рахунок підприємців. Я пропоную не підтримувати карантин вихідного дня”, – зазначив міський голова .

Підтримав позицію мера і директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг ЧМР Всеволод Кульчиковський, зауваживши, що, на його думку, карантин не є ефективним.

Нагадаємо, напередодні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко вже заявляв, що теж не підтримує карантину вихідного дня. Він вважає, що всі підприємці міста мають право працювати з дотриманням протиепідемічних норм • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост