Вишукане і ніжне різотто з карпатських грибів

Ви принесли додому кошик, повний грибів, і не знаєте, що з них приготувати. Газета ЯСНО приходить на допомогу нашим господинькам! Приготуйте вишукану і ніжну страву – грибне різотто!

Італійське різотто має безліч варіантів, готується з різними овочами, м’ясом, рибою та морепродуктами. У нас є рецепт із лісових грибів, сезон яких у розпалі.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Рецепт грибного різотто з вершками

Складові (на 4 порції):

100 г вершкового масла або топленого масла

50 мл оливкової олії

2 цибулі-шалоту або 1 невелика цибулина

1 зубчик часнику

350 г круглозернистого рису

400 г свіжих лісових грибів (бажано грибів)

150 мл сухого білого вина

500-750 мл курячого бульйону

50 г холодного масла

100 г пармезану

60 г сметани

кілька гілочок свіжого чебрецю

сіль

мелений перець

Приготування:

1. Дрібно наріжте цибулю і натріть часник. Нехай близько половини топленого масла або вершкового масла нагріються в горщику, додайте оливкову олію, посипте подрібненою цибулею і обсмажте.

2.Додайте подрібнений часник, обсмажте і присипте  і рисом. Постійно помішуйте, довиваючи вино. Варити близько двох хвилин, щоб спирт випарувався.

3. Злийте рис гарячим бульйоном, і як тільки він вбереться, додайте ще один. Перемішуйте якомога частіше.

4. Тим часом обсмажте очищені та нарізані скибочками гриби до золотистого кольору на решті вершкового масла, додайте до них дві гілочки чебрецю. Це займе у вас менше десяти хвилин. Нарешті посоліть і поперчіть гриби.

5. Додайте смажені гриби до рису і продовжуйте доливати відвар. Приблизно через двадцять хвилин після першого поливу рис буде «аль денте».

6. Нарешті змішайте холодне масло і дрібно натертий пармезан, додайте сметани • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост