Розходьтеся! Прийдете завтра! – кричала на хворих на ковід закарпатців сердита лікарка

Здається, коронавірус на Закарпатті буде вічно! Просто це вигідно багатьом. Іде відмивання величезних сум грошей, закупівля медичного обладнання та захисних засобів за завищеними цінами, торгівля довідками і політичні розбірки довкола карантину в Ужгороді. У районах ситуація ще гірша. Днями захворіла постійна читачка газети ЯСНО, яка живе у Хусті, і там почала відбуватися повна чортівня. Продовження… • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Лікарка заявила, що їй у захисному костюмі важко стільки працювати. А людям у дощ і холод 5-6 годин стояти на вулиці не важко? Крім того, кожний пацієнт у кабінеті був по 20 хвилин. Це дуже довго. Вона казала, що не встигає і робити тести, і заповнювати документи. А хто винен? Чому вона працює не з медсестрою? Чому від цього повинні страждати невинні люди? Лікарям, які працюють із ковідними хворими, платять 300-відсоткову надбавку, тож вони повинні ці гроші чесно відпрацювати. Але де в державних лікарнях та лабораторіях таке поняття, як чесність? Тут головне – відбути зміну, головне – побути на роботі певну кількість годин. А далі – хоч трава хай не росте!», пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Страшенно занепокоєна жінка вирішила здати аналізи у приватній лабораторії, але там аналіз коштує 1350 гривень. І це при тому, що 9 жовтня уряд прийняв рішення про те, що українці мають здавити тести на коронавірус безкоштовно навіть у приватних лабораторіях. Кошти на проведення тестування у приватних закладах нібито мали бути виділені з державного бюджету.

«Зокрема, лабораторним центрам, які підпорядковуються Міністерству охорони здоров’я,  додатково виділили 100 млн гривень на закупівлю послуг з проведення тестувань методом-ПЛР у закладах охорони здоров’я, незалежно від форми власності» – йшлося в урядовому повідомленні.

«Цим актом ми додаємо приватні лабораторії до процесу тестування, а саме щоб це було безкоштовно для громадян України», –  додав очільник МОЗ Максим Степанов.

Щось слова розходяться з діями. Чому так? Або гроші не дали, або в районах махлюють? Чому при цьому настільки завищені ціни. Вони такі ж і у приватних лабораторіях Ужгорода • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост