У світовому рейтингу добробуту Україна піднялася на 4 позиції, однак остання серед країн Східної Європи

Україна у 2020 році посіла 92-ге місце у світовому рейтингу добробуту. Хоч ми і піднялися на 4 позиції у порівнянні з минулим роком, це найгірший показник серед країн Східної Європи.

Про це йдеться у звіті Legatum Institute, повідомляє Громадське.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Загалом аналітики оцінювали 167 країн. Вони вивчали рівень безпеки, особистої свободи, соціального капіталу, інвестиційного середовища, умов життя, системи охорони здоров’я, освіти, стан екології тощо.

Експерти зазначають, що найгірша ситуація в Україні з безпекою. Це зумовлено війною на Донбасі. Також Україна має серйозні проблеми з інвестиційним середовищем, системою охорони здоров’я та довкіллям.

Водночас у порівнянні з минулим роком підвищилась толерантність до різних релігійних угрупувань. Найвищі оцінки Україні дали за системи освіти та управління, а також за умови життя.

У загальному рейтингу Україна розмістилася між Киргизстаном і Гаяною (Південна Америка), які на 90 та 91 місцях відповідно, та Сальвадором і Туреччиною (93 і 94 місця відповідно). Росія у рейтингу на 76 місці.

Найкращі місця у світовому рейтингу добробуту від Legatum Institute посідають: Данія, Норвегія, Швейцарія, Швеція та Фінляндія. На останньому місці Південний Судан.

У організації повідомляють, що на показник добробуту усіх країн цього року значно вплинула пандемія. Однак навіть попри це, майже усі країни прогресували у більшості показників рейтингу протягом декількох останніх років. 

Зазначимо, що у 2019 році Україна посіла 96 місце у світовому рейтингу добробуту зі 167 країн. Тоді найвищу оцінку вдалося отримати за сферу освіти й умови життя • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост