Боржавську вузькоколійку хочуть задіяти для перевезення вантажів





Керівництво Закарпатської області поки не має чіткого бачення, як відродити і розвивати Боржавську вузькоколійну ж / д, і радиться з цього питання з активістами. Один з варіантів – задіяти вузькоколійку для вантажоперевезень, щоб вона генерувала прибуток.

Як передає ЦТС, про це в інтерв’ю газеті Голос України розповів Віталій Цвігун, заступник голови Закарпатської ОДА, який раніше працював директором “Центру забезпечення виробництва” “Укрзалізниці”.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

“З Боржавської вузькоколійкою сумніша і складна ситуація. В даний час існують тільки думки, як вийти з глухого кута, але немає реального бачення. Ми об’їздили сусідні країни і подивилися, як працюють вузькоколійки. Там вони приносять позитивний фінансовий результат – в тому числі завдяки вантажним перевезень: у одних ліс, у інших – вугілля або метал. Нещодавно ми зібрали небайдужих активістів, залізничників і попросили подати пропозиції, де і як можна використовувати доставку вантажів? Адже в межах області простіше і дешевше перевозити залізницею “, – повідомив Цвігун.

Читайте також Українські вузькоколійки можуть бути рентабельними – інтерв’ю

За його словами, найближчим часом на нараді в Закарпатській ОДА сподіваються почути перспективні пропозиції щодо даного питання. Після того, як вдасться запустити вантажоперевезення, будуть можливі пасажирські перевезення: “А потім піде і пасажир. Це моє особисте бачення. І воно співпало з бажанням і з думкою небайдужих закарпатців щодо функціонування цієї атракції”.

“Можливо, у ваших читачів будуть ідеї, які можна зробити бізнес-проекти, то ми із задоволенням все розглянемо. Місцеві підприємці набагато краще знають, де, куди і що можна доставляти по цій вузькоколійці. Адже в тих місцях, куди вона їздить, вантажів з деревиною немає “, – резюмував Віталій Цвігун.

Нагадаємо, ще в 2016 році в коментарі ЦТС в “Укрзалізниці” повідомляли, що компанія вивчає можливість залучення вузькоколійок в вантажних перевезеннях. Серед потенційних “кандидатів” розглядалася і Боржавська вузькоколійка.

А цього літа в с. Сільце Іршавського району під час капремонту дороги, що з’єднує вказаний населений пункт з райцентром, місцеві шляховики заасфальтували два переїзди Боржавської вузькоколійної залізниці. Після оприлюднення цього факту в соцмережах і ЗМІ робітники почали демонтаж асфальтного покриття на залізничних переїздах • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост