На Закарпатті просять про запуск поїзда “Тарпан” за маршрутом Київ-Мукачеве

Головна проблема – відсутність необхідного рухомого складу.

Закарпатська облдержадміністрація працює над питанням запуску поїзда категорії Інтерсіті + за маршрутом Київ-Мукачеве. При цьому, для перевезень хочуть задіяти українські потяги “Тарпан”, але поки такий рухомий склад для даного напрямку відсутній.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Як передає ЦТС, про це в інтерв’ю газеті Голос України розповів Віталій Цвігун, заступник голови Закарпатської ОДА, який раніше працював директором “Центру забезпечення виробництва” “Укрзалізниці”.

“Наші наймасштабніші плани – створити маршрут класу Інтерсіті + за маршрутом Київ-Мукачеве. За дорученням голови ОДА Олексія Петрова така робота вже ведеться”, – зазначив Цвігун.

Також заступник голови Закарпатської ОДА повідомив, що “Укрзалізниця” вже проводила випробування, але поїзд Hyundai через великі кутів нахилу на перевалах виявився непридатний для роботи на цьому маршруті. “Але вихід знайдено – наш вітчизняний потяг Екр-1” Тарпан “, який виробляє Крюківський вагонобудівний завод в Кременчуці, подолав ці перепони на маршруті і вчасно добрався до точки призначення”, – заявив Цвігун.

Повідомляється, що в зв’язку з тим, що ділянка від Мукачево до Ужгорода не швидкісний, то маршрут розглядається лише до Мукачево.

“Залізничники вже готові їздити, але відсутній відповідний рухомий склад. Облдержадміністрація звернулася до прем’єр-міністра з проханням виділити державне фінансування” Укрзалізниці “на закупівлю двох вітчизняних поїздів – вони повинні курсувати в обох напрямках одночасно: зі столиці і з Мукачева. Залізниця візьме їх на баланс, буде забезпечувати і обслуговувати “, – додав заступник голови Закарпатської ОДА.

За його словами, Закарпатська облдержадміністрація також звернулася до заводу-виробника поїзда Екр-1 – там готові виготовити для Закарпаття нові склади. При цьому, з поліпшеними параметрами, які будуть пристосовані до гірських умов.

Відзначимо, що поки в планах на 2021 рік “Укрзалізниця” не озвучувала намірів купувати електропоїзди в наступному році. При цьому, повідомлялося про плани із закупівлі 100 пасажирських вагонів для АТ “Укрзалізниця”, на що Кабінет міністрів України пропонував виділити 3,3 млрд грн • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост