Американське життя у кредит підриває психіку закарпатців

Життя в кредит – новація не наша. Це прийшло до нас із Америки. Там, як стверджують експерти, якщо так триватиме й далі, країна може просто зубожіти • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

А ніхто не думав над тим, чому у США так багато людей ходять до психологів. чому підсаджені на антидепресанти, чому у стількох депресії, стреси. нервові зриви? Та їх найчастіше до цього доводять банки. Навряд чи ви знайдете середньостатистичного американця, який не має боргових зобов’язань. Навіть ті з них, хто не має боргів по кредитних картках чи добросовісно сплачує всі зобов’язання по них щомісяця, ймовірно, має іпотеку на житло чи машину, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Із року в рік американці мають все більше боргів по кредитах. За оцінкою фінансових експертів, однією з причин цьому є висока доступність кредитів.

Коли хтось пропонує кредит, важко сказати ні. Наявний кредит, кажуть економісти, є рушійним фактором накопичення боргу як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

І це при тому, що у США відсотки кредитів невисокі, а в нас – захмарні, та й рівень життя людей бажає кращого, і зарплати малі. Тож зашморг боргів над великою часткою тих, хто оформив позику, затягується неймовірно туго. Вибратись із прірви дуже важко. Через це нерідко розвалюються родини, дехто залишається без житла.

«Значна частина американців мають два основних види кредиту: довгостроковий (навчання, іпотека) та короткостроковий (споживчий кредит). Та це для них абсолютно нормально. Питання лише в процентних ставках. Якщо вони такі, як в Україні, то потрібно бути ненормальним, щоб узяти кредит», – підкреслює економіст Борис Кушнірук • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост