Через кредити закарпатці залишлються без даху над головою

Але ж у нас так гарно кредити пропонують, так люб’язно з клієнтом спілкуються, поки людина не піддасться на пропозицію. І як різко змінюється тон, коли позичальник не має з чого платити. Тут на допомогу приходять навіть колектори, які не гребують найбруднішими методами вибивання коштів, вдаються до різних видів шахрайства та до шантажу • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

«Вони прийшли на роботу до мого чоловіка і всьому колективу почали розповідати про нього страшні речі. Це були наклепи. Та його за це звільнили. І з чого тоді повертати кредит, коли людина втратила роботу? Нам запропонували продати хату. Нерви вже не витримували. Ми так довго, так важко за неї працювали і залишитись без даху над головою! Але що робити. Довелося продавати. Зараз живемо у батьків. Тепер і ворогу не пораджу жити в кредит!» – каже закарпатка Юстина, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

«Банки стимулюють нас використовувати споживчі кредити , – каже Борис Кушнірук. – Тому що це кредит, який люди використовують на придбання товарів і послуг. Фактично, це кошти, на яких банк заробляє на комісійних послугах і отримує їх із торговельних установ. Якщо брати Україну, то жодна адекватна людина не має брати кредит із таким відсотком. Хіба якщо ситуація життя та смерті, де людина готова на все».

Також фінансовий експерт не рекомендує купувати в кредит автомобілі, наголошує, що краще ходити пішки, ніж погашати такі відсотки.

Проблема з кредитами є не тільки у нас. Великобританія вважається однією з найбагатших країн Європи. Однак карантин зробив і там свою чорну справу… люди залізли в борги. І це при тому, що в розпал пандемії банк Англії екстрено знизив базову процентну ставку на 0,5 процентного пункту – до 0,25%.

У нас же як. Узяв тисячу – поверни десять і ще при тому будеш винний. У нас багато хто опиняється у величезній борговій ямі, бо щоб погасити одну позику, людина змушена брати іншу… і так до безкінечності. Тому перед тим, як щось купувати в кредит, варто сто разів подумати, аби потім гірко не шкодувати, не каятися, не проливати гіркі сльози і не божеволіти від відчаю • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост