Інвестори з Австрії пропонують Ужгороду вирішити проблеми зі сміттям

Австрійські інвестори хочуть інвестувати у перероблювання побутових відходів в місті Ужгороді. Про це повідомляє мер міста за підсумками зустрічі з підприємцями в місцевому міській раді.

Зокрема, український чиновник вів діалог з керівником австрійського приватного підприємства Gigajoule Крістіаном Чернеру, який зацікавлений в інвестуванні коштів для поховання твердих побутових відходів в місті, пише Перший діловий.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

На цей час підприємець вже брав участь в аналогічних проектах щодо утилізації небезпечних відходів в таких країнах, як Австрія, Чехія та Словаччина. Наразі сторони обговорюють активну двосторонню співпраця в цьому питанні. Нагадаємо, що в Міністерстві цифрової трансформації розповіли про плани на створення автоматизованої системи управління відходами. В основі ідеї лежить прагнення автоматизувати так званий життєвий цикл системи. Говорячи простими словами, до неї мають увійти всі етапи управління відходами – від їх появи та до утилізації в сховище • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост