Коронавірусна катастрофа і страшне залякування людей хворобами призводить до масового психозу

Закарпатців страшенно залякують коронавірусом. Під час мітингів перед ОДА, коли Ужгород віднесли до червоної зони, головний лікар обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк весь час погрожував людям, які прийшли відстояти своє право на працю, тим, що поведе їх на екскурсію до інфекційної лікарні • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Мітигнарі засвистали його і кричали йому: «Ганьба»!» І правильно робили, бо якщо там справді коїться божевілля, це провина у першу чергу не хворих, а саме керівника медичної установи, пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Додають страху і публікації в Інтернеті, серед яких багато фейків, тобто недостовірної інформації. Утім через коронавірус в Україні дійсно твориться чортівня, і її висвітлюють газети та телеканали.

Наприклад, як написав сайт «Обозреватель», днями на Чернігівщині розгорівся скандал: лікарі Бобровицької інфекційної лікарні виписали і буквально вигнали 74-річну пенсіонерку з коронавірусом із медустанови. Жінка задихалася, навіть не могла піднятися з лавки біля медзакладу. Вся лікарня за цим спостерігала, але ніхто не спромігся допомогти. А тепер ці медики запевняють, що це пацієнтка сама написала заяву на виписку. 74-річна Катерина Іванівна Самусь померла 12 листопада. У суботу її вже поховали. Як з’ясувалося, жінку похилого віку практично викинули з інфекційної лікарні міста Бобровиця.

Про інший випадок у Білій Церкві написала газета «Високий замок». Там в одній із районних лікарень батько помер, віддавши свій кисень хворому на коронавірус синові. Діагноз COVID-19 був в обох пацієнтів і кисень кожному з них давали всього на 15 хвилин на день.

«Батько відмовився від своїх 15 хвилин на користь сина. Він помер, сина продовжують лікувати», — запевнила волонтерка Дана Ярова, яка була свідком трагедії.

Утім Міністр охорони здоров’я Максим Степанов швиденько  спростував поширену інформацію і заявив, що все це не правда. Цікаво, чи йому хтось повірить? Та чого не зробить міністр, аби вигородити підлеглих медиків….

Ще про одне страхіття розповіла знімальна група ТСН. У Боярці Київської області біля відділення реанімації від серцевого нападу померла жінка. Спочатку до неї відмовилась приїжджати «швидка», а потім Світлану Гончар не прийняли у лікарні. В іншому сюжеті розповідається про жінку з Черкас, в якої було діагностовано ковід і яку відмовилися приймати в пологовий. Молодий батько Олександр Кіркіча сам прийняв пологи у дружини під зачиненими дверима лікарні. Донечка з’явилася на світ прямо на вулиці, під деревом, на розстеленій на землі куртці свого батька.

А от у Кропивницькому від коронавірусу померла 11-місячна дівчинка. Це перший випадок, коли від цієї інфекції гине така маленька дитина. Мама дівчинки запевняє, що лікарі лікували доньку не від ковіду. Однак медики впевнені, що в смерті винна сама мати.

І, на жаль, таких випадків в Україні стає все більше і більше… Виявляється, гуманні лікарі не такі вже й гуманні, через їхню байдужість помирають невинні люди… Тому й не дивно, що від таких страшних подій у закарпатців починається масовий психоз • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост