Закарпатські чиновники твердять: «карантин, маски, дистанція», а люди при цьому масово втрачають роботу

Тож як виживатимуть наші земляки за такого розкладу? Локдаун убиває всі сфери життя • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Культура взагалі у комі. На вихідні хоч і незначний відсоток закарпатців, але все ж відвідували театр, кіно, різні культурні події, а тепер їх у суботу-неділю заборонили. Тож як виживатимуть ці сфери – питання до Бога, може хоч він скаже, бо чиновники на нього не відповідають і взагалі говорять із людьми на різних мовах, нікого не хочуть чути, лише твердять одне: «Карантин, маски, дистанція», пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Дивна ситуація й із церквами. Туди ходити не можна, а в супермаркети можна. Але ж де протягом дня буває більше народу? У церкву йдуть переважно 10-20, максимум 30 людей, а в торговельному закладі їх буває за добу тисячі. Тож невже коронавірус втікає з супермаркету і чатує на людей у церквах?

Розумна він істота, виявляється! Сам вибирає, де йому жити і заражувати закарпатців.

Людям наполегливо радять молитися вдома. Нехай. Справді, Господу немає різниці, звідки до нього лунає голос людини. Але ж чому ті праведні чиновники, які корчать із себе рятівників людства, так активно ходили на зустрічі з виборцями ще недавно, вони тоді не боялися скупчень, а зараз різко у них почалася паніка… вони перетворились мало не на Месій… які хочуть вберегти народ від страшної бацили.

Чому ж вони вбивають усі сфери, даючи вижити єдиній – фармацевтичній. Саме вона зараз зриває куш. І разом з нею деякі недобросовісні представники сфери охорони здоров’я. Як, наприклад, екс-очільниця, проти якої нібито й порушили кримінальну справу за розкрадання коронавірусних грошей. Але справа завмерла і навряд чи матиме продовження.

А про скільки таких махінацій наші земляки нічого не знають!

Над людьми продовжують знущатися, змушуючи їх сидіти вдома, ходити у масках, відбираючи право навіть на свіже повітря… адже на вулиці, як запевняють вчені, ніхто не інфікується, а навпаки, від постійного носіння маски лише послаблюється імунітет.

Усі гроші кидаються на медицину, а хвороби з’являються все нові і нові. Та це й логічно, бо як бути здоровими – ніхто нікого не вчить. Навіть у період найбільш жорсткого карантину закрили ринки, де можна купити якісну домашню продукцію, а роботу супермаркетів, де продаються продукти більш низького ґатунку, нашпиговані хімією, алкоголь та сигарети дозволили.

Тож до чого приведе Закарпаття карантин вихідного дня – невідомо. Але щоб зберегти роботу, дехто буде змушений вдаватись до хитрощів, як наприклад, у Тернополі. Там чоловік оголосив свій ресторан храмом, щоб не закриватися на вихідні. Він заснував релігійну організацію «Братство лисих» і особисто сам обслуговує клієнтів у суботу-неділю, утім чи не поштрафували його – поки що не повідомляється. Неймовірно прикро, та держава сама штовхає людей до таких кроків, бо чиновники не хочуть бачити, що населення котиться у велику страшну економічну прірву • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост