Чахохбілі з курки: рецепт із болгарським перцем і морквою

Грузинське чахохбілі з курки в своєму рецепті, крім, зрозуміло, самої курки, містить ще помідори, зелень і спеції. Ми вирішили урізноманітнити класичний рецепт, доповнивши його іншими улюбленими овочами.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Складові:

1 кг курки,

300 г червоної цибулі,

300 г болгарського перцю,

300 г помідорів,

1 морква,

пучок зелені (кінза, базилік),

1 головка часнику,

1 ст. ложка томатної пасти,

2 шт. лаврових листа,

хмелі-сунелі за смаком,

коріандр мелений за смаком,

чорний мелений перець за смаком,

сіль за смаком,

100 мл води (або білого сухого вина за бажанням).

Приготування:

Курку помий, оброби і поріж на невеликі шматочки.

Цибулю поріж чверть кільцями. Моркву потри на крупній тертці. Болгарський перець поріж смужками. Помідори пробланшуй 2 хвилини, зніми шкірку і дрібно поріж. Подрібни зелень. Часник пропусти через часничницю.

У розігрітому сухому сотейнику на сильному вогні обсмаж з усіх боків шматочки курки без додавання олії до рум’яної скоринки приблизно 15-20 хвилин. Зменшити вогонь, накрий курку кришкою і потушкуй 3-5 хвилин.

Додай до курки цибулю і готуй, помішуючи, 5 хвилин. Потім додай у сотейник інші овочі і тушкуй на середньому вогні ще 7 хвилин.

Томат розведи водою або вином, влий у чахохбілі і тушкуй 5-7 хвилин. У кінці посоли і додай часник, зелень, спеції.

Подавай чахохбілі з курки гарячим. Можна як самостійну страву або з гарніром на свій смак  • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост