35-річна жінка облисіла після того, як їй встановили спіраль проти небажаної вагітності

У Віри було довге густе волосся, але після народження дочки в 2008 році вона почала помічати, що воно випадає • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Їй поставили діагноз «алопеція ареата» – патологічне випадіння волосся в результаті пошкодження клітин кореневої системи волосся факторами імунного захисту, пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

35-річна жінка, що працює бухгалтером, змушена була цілий рік ходити у шапках чи кепках.

Вже через рік її волосся почало відростати.

У 2016 році Віра вирішила встановити контрацептивну спіраль, через рік, у 2017 році, її волосся знову почало випадати, цього разу ще більшими грудками.

Лікар загальної практики Віри підтвердив, що контрацептивна спіраль може спричинити випадання волосся, але заявив, що це рідкісний побічний ефект.

Незрозуміло, чому саме спіраль може спричинити випадання волосся, але експерти стверджують, що вона може понизити рівень естрогену, через що і випадає волосся. Ліки та гормональні зміни також можуть спричинити облисіння у жінок.

Віра сказала, що протягом двох років у неї випало близько 70 відсотків волосся.

Зміни засмутили її, і вона боролася з невпевненістю та комплексами.

Її чоловік, якому було 52 роки, постійно говорив їй, що вона прекрасна, але їй було не по собі.

 «У моїй родині не було жодної алопеції, і в дитинстві у мене було чудове довге густе волосся, – зізналася жінка. –  Я була спустошена. Перуки виявились далеко не такими хорошими, як їх рекламують, тому я почувалася дуже погано щоразу, коли виходила з дому. Я носила різні капелюшки, аби  прикрити лисини. Найважче було вже не відчувати себе жіночною чи привабливою. Мій чоловік був дивовижним і постійно нагадував мені, що я прекрасна з волоссям або без нього, але саме в цьому була проблема», – додала вона.

Наприкінці 2019 року Віра в одній із газет прочитала статтю, яка пов’язує випадання волосся із спіраллю, та звернулася до свого лікаря загальної практики. Він підтвердив її здогадки на Віру.

У вересні жінка вирішила видалити спіраль – і її волосся враз почало відростати.

Зони, які були повністю лисими протягом двох років, тепер покриті дрібними волосками, і лисі ділянки різко зменшуються.

Незважаючи на те, що Віра сподівається, що її волосся повністю відросте, справжнім її тріумфом було прийняття свого зовнішнього вигляду • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост