Найбільші промахи «Слуг» підірвали їхню репутацію в очах закарпатців

Виходить, що більшість наших земляків страшенно обурені ситуацією, що склалася в області та державі загалом, і у своєму зубожінні  звинувачують «Слуг народу» • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Ще одним важливим фактором, через який останнім часом прокотилися хвилі протесту з перекриттям трас, є введення з нового року касових апаратів. Так, 9 листопада активісти перекрили трасу Київ-Чоп. Вони вимагали, щоб Рада ухвалила закон про скасування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування. Але в Києві їх так і не почули. За те, щоб задовольнити  вимоги протестувальників, проголосували всього 17 депутатів. Наші закарпатські теж були проти, пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Що це означає? А те, що з 2021 року касові апарати повинні будуть використовувати не тільки заклади, які займаються торгівлею або наданням послуг на зразок готельних або ресторанних, а й ті, хто взагалі не працює з готівкою, або надає якісь недорогі послуги, наприклад, касовий апарат повинні будуть мати манікюрниці, продавці на ринках, що є повним абсурдом взагалі.

І ще. Оскільки наша область є прикордонною, велика частина закарпатців їздить на автомобілях із європейською реєстрацією. Їхнє розмитнення пропонувалося розтягнути у часі. Адже воно зараз багато кому не по кишені. Та замість цього, як то кажуть, «євробляхерів» уже почали штрафувати…. Це також не може подобатись закарпатцям і також зіграло проти «зелених».

Варто загадати про ще один дуже важливий нюанс – маски. Закарпатці нерідко називають їх «намордниками». Хоча ужгородці досить дисципліновані і нікуди без них не заходять, та впровадження штрафу за неносіння масок – це вже занадто. Таке сподобатися не може нікому. Це вже заборона людям дихати свіжим повітрям. Та й ефективність масок також дуже сумнівна. Наприклад, вчені довели, що в тканинних масках люди заражуються коронавірусом ще більше, ніж без них. Крім того, існує категорія людей, яким взагалі важко дихати у масках, адже як-не-як перекривається вільний доступ до кисню і в них від їхнього носіння починається ще більше кисневе голодування. Це – не лише астматики, але в курці, а їх (не секрет) в нашому краї дуже багато. Багато хто з них просто задихається в масках.

Як би там не було, а вибір зроблено! І він не на користь «Слуг»… і не тільки в Ужгороді. І якщо чиновники з Києва і далі діятимуть такими ж методами, вони втратять і той відсоток своїх симпатиків, що залишився на сьогоднішній день • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост