Все залежить від одного фактора: названо дати і умови введення повного локдауну в Україні

В Україні дата введення повного локдауну буде залежати від рівня захворюваності на коронавірус, у Міністерстві охорони здоров’я розглядають два варіанти, які будуть рекомендувати до розгляду урядом.

Про це повідомляють “Подробиці” з посиланням на джерело у відомстві, пише apostrophe.ua

За його словами, якщо протягом двох тижнів кількість нових випадків зараження коронавірусом буде менше 20 тис. на добу, то жорсткий карантин введуть з 2 січня. Локдаун триватиме не менше трьох тижнів.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Якщо ж в Україні протягом двох тижнів показник добової захворюваності буде різко зростати (наприклад від 15 тис. до 20-30 тис.), то повний карантин введуть у грудні, щоб не допустити великого скупчення людей на новорічних святах і подальшого зростання захворюваності.

Що таке локдаун

Локдаун – жорстка форма карантину, яка обмежує вільне пересування людей як у державі, так і за її межі. У таких умовах функціонувати можуть лише ті організації, які надають необхідні основні послуги і товари (лікарні, аптеки, продуктові магазини і т. ін.).

Локдаун вже вводився навесні 2020 року, коли не працював громадський транспорт, були лімітовані можливості пересування людей між містами, не працювали школи, установи, а чимале число українців ізолювалися вдома.

Що передбачає повний локдаун

– обмеження вільного пересування і соціальних контактів громадян;

– закриття практично всіх підприємств, установ і організацій, в тому числі освітніх, розважальних, спортивних, закладів громадського харчування (можуть працювати тільки на доставку або продавати їжу на винос) і т. ін.;

– переведення співробітників підприємств, організацій і установ максимально на роботу в онлайн-режимі;

– закриття кордонів, припинення міжнародного і міжміського сполучення, а також роботи громадського транспорту в межах населених пунктів • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост