На Боржаві не буде вітрової електростанції, – Петров

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров у ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу розповів подробиці скандалу з обшуками у лідера закарпатських угорців, провокативними інформаційними “вкидами” щодо погроз угорцям від начебто “Правого сектора” та виконанням угорського гімну в Сюртівській ОТГ.

Поговорили також про децентралізацію, плани партійного будівництва на Закарпатті та перспективи великих інфраструктурних проєктів, пише Укрінформ

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Дуже важливо, що в рамках проєкту будівництва сучасного гірськолижного комплексу на Пилипці хочуть побудувати школу олімпійського резерву. Це шикарний концепт: я бачив проєкт, рівних на Закарпатті немає. Пилипець наразі не виглядає розвинутим — на фоні того ж Буковеля. Ми відстаємо, і це ганьба для нас, враховуючи те, що ми більше доріг будуємо і до нас може більше туристів приїжджати.

– Як це все корелює із поверненням на Закарпаття Владислава Каськіва, в якого вже була ідея Олімпіади на Боржаві, і з проєктом турків щодо будівництва вітрової електростанції?

– Наскільки мені відомо зі ЗМІ, Каськів мав якесь відношення до цього проєкту, але не на правах головного партнера. В офісі я бачив пана Гернота Ляйтнера, австрійського інвестора. Реноме у нього непогане, він побудував три чи чотири відомі австрійські курорти. Це важковаговик у галузі гірськолижних курортів, у порівнянні з ним всі інші в цьому проєкті далеко не головні партнери. І, мені здається, якщо австрійці готові ризикнути і в Україні вкластися на такому рівні, і це буде школа олімпійського резерву — то ми будемо на порядок вище за той же Буковель. Тому що це передбачає державну підтримку.

– А як щодо проєкту ВЕС на Боржаві?

– На одній географічній площині ці два проєкти існувати не можуть. Це ніяким чином не пов’язано між собою. Але моя позиція: ВЕС для Боржави — це абсурдна ідея, яка не має ні економічної доцільності, ані туристичної. В сенсі економіки: з точки зору допомоги громаді там узагалі мультиплікації ніякої немає – ані робочих місць, ані плати за оренду землі. З точки зору туризму, усі ті сектори, які там вже існують – дельтапланеризм, квітково-ягідне сафарі, — воно все буде перекреслено таким проєктом, як ВЕС • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост