Серед 8 іномарок, ввезених в Україну на причепі, закарпатські митники виявили незаконне переміщення двох автівок, вартістю понад 1,1 млн грн

Тож, інспектори склали одразу два протоколи про порушення митних правил відносно далекобійника, який намагався завезти дві іномарки із значно заниженою вартістю.

32 річний водій вантажівки, повертаючисьз країн Євросоюзу, для в’їзду в Україну обрав митний пост «Ужгород» Закарпатської митниці Держмитслужби, що на українсько-словацькому кордоні.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Під час проходження митно-прикордонного контролю у «червоному коридорі» надав супровідні документи на товар – 8 легкових автомобілів марок «Volvo» та «Volkswagen», які переміщував на причепі.

Під час детальної перевірки увагу митників привернули товаросупровідні документи на двіз восьми автівок, а саме «Volvo» моделі «XC 60» та «Volkswagen» моделі «Caddy». Далекобійник подав до митного контролю супровідні листи митних органівСловаччини, інвойси, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів тадовіреності на кожну. Згідно них, в митному режимі «імпорт» переміщувався легковик «Volvo XC 60», вартістю 23 700 Євро, (що становить 810 912,09грн) та «Volkswagen Caddy» – 1700 Євро (58 166,69 грн). Відправником тапродавцем товару зазначалася одна мюнхенська фірма, а покупцями та отримувачами– два громадянина України.

Втім, прискіпливі митники виявили розбіжність щодо даних,зазначених у супровідних листах словацької митниці та номерів інвойсу, а також виникли сумніви щодо достовірної вартостіцих двох іномарок. Так, у супровідному листі митних органів Словаччинизазначено фактуру, однак до Закарпатської митниці подано інвойси без номеру.

Інспекторипровели огляд вантажівки та особистих речей водія і виявили у бардачку копії рахунків-фактури іззначно більше зазначеними вартостями автівок. Зокрема, «Volvo XC 60» коштувало30 500 Євро (що становить 1 043 578,85 грн), а «Volkswagen Caddy» – (102612,88 грн). Та й продавцем першого легковика виявилась інша німецька фірма.

Таким чином, далекобійник вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України іномарок, зприховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу України, якпідстави для їх переміщення документів, щомістять неправдиві дані щодо продавця та вартості транспортних засобів.

Відтак, відносно недобросовісного водіяскладено два протоколи про порушення митних правил за ч. 1 статті 483 Митного кодексу України, якапередбачає конфіскацію незаконних товарів та накладення штрафу у розмірі 100%від вартості – у даному випадку іномарок на суму понад 1,1 млн грн.

Справу буде скерованодо суду, який і вирішить долю вилучених митниками «Volvo XC 60» (2017 р.в.) та «Volkswagen Caddy» (2009 р.в.), повідомляє пресслужбаЗакарпатської митниці Держмитслужби • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост