7 грудня Олексій Петров може стати головою Закарпатської обласної ради

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров у ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу розповів подробиці скандалу з обшуками у лідера закарпатських угорців, провокативними інформаційними “вкидами” щодо погроз угорцям від начебто “Правого сектора” та виконанням угорського гімну в Сюртівській ОТГ.

Поговорили також про децентралізацію, плани партійного будівництва на Закарпатті та перспективи великих інфраструктурних проєктів, пише Укрінформ

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

ШУКАЙТЕ ЗАМІНУ! – ЦЕ БУЛИ МОЇ СЛОВА В ОФІСІ ПРЕЗИДЕНТА”

– Наступний блок питань – про ротацію в області минулого тижня, із погодженням у Кабміні кандидатури Анатолія Полоскова на посаду голови Закарпатської ОДА. Для вас це було несподіванкою чи ви до цього готувалися? Адже вже після погодження на Кабміні була ваша заява, що це частина формування команди Президента на Закарпатті.

– На щастя, це не було сюрпризом. Ми обговорювали це питання давно в Офісі Президента. Була моя позиція — вона в тому, що я хотів би посилити на Закарпатті партійну розбудову “Слуги народу”, якої не було до цього. А це необхідний компонент того, аби всі зусилля, які направляються сюди з Києва (інвестиції, увага, приїзди), трансформувалися тут більш якісно. Треба займатися партійним будівництвом та вибудовувати структуру горизонтально. Вертикально у нас все більш-менш працює, а по горизонталі є питання. Та увага Києва, яка сьогодні приділяється Закарпаттю, використовується тут із дуже невеликим ККД. Тому команду треба посилити з позиції роботи в облраді, у представницьких органах.

Якщо вдасться, то, звісно, я хотів би очолити обласну раду. Тому “Шукайте заміну!” — це були мої слова в Офісі Президента. Я знаю, що пан Полосков уже розглядався як кандидат на посаду голови ОДА раніше, мені його кандидатура подобається.

– Скажіть, чи бажання очолити облраду є вашим, чи все-таки це така собі жертва на благо розбудови партійної структури? Ми всі знаємо, що голова ОДА має більші, ніж очільник облради, повноваження і вплив.

– Справді, в голови ОДА вплив більший, але більша і відповідальність. Справа не в тому, що я боюся відповідальності, але в перспективі у нас завершується реформа децентралізації ,і за логікою, яка зашита в неї, має відбутися передача повноважень до представницьких органів. Цей процес ще триває до червня-липня, і далі треба буде стартувати. Якщо ми зараз для пропрезидентської сили не створимо відповідну команду на Закарпатті, то це знову буде робота з нуля. Я поспілкувався з фракціями, ми оцінили вагу один одного, я звертав увагу, хто зможе працювати далі на консолідацію, — і я хотів би, аби ця консолідація відбувалася в області з позиції провладної партії.

– Щодо 7 грудня (на цю дату призначене засідання Закарпатської облради. — ред.) — наскільки ви впевнені в своїй перемозі?

– Впевнений.

– Тобто вже є чіткі домовленості?

– Ну, переформат ще може бути, домовленості попередні.

– Можете їх озвучити?

– Наразі не можу, хоча хотів би, тому що це не лише моя відповідальність. Не хочу наражати на політичний ризик моїх партнерів • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост