Закарпатець хотів силоміць видати заміж доньку, потовк її так, що довелося відвозити до лікарні

Часто занадто суворе виховання дитини викликає у неї зворотну реакцію і протести • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Що робити, коли сім’я  священника змушує доньку годинами на колінах молитися, одягати довжелезні до п’ят спідниці, завивати голову у хустку по неділях до церкви, завжди плести собі коси, а їй хочеться жити так, як інші дівчата, бо ж у школі над нею глузують однолітки? Вирвавшись на волю, ця людина починає протестувати усьому світу і більше ніколи не бажає повертатись додому. Свою страшну сповідь газеті «ЯСНО» розповіла Ірина. Вона жила в глухому закарпатському селі, а зараз у Чехії підробляє повією і не хоче бачити свого батька, пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Хотіли силоміць видати заміж, але не вдалося

Коли я навчалася в 11 класі, батько вирішив, що вчитись мені не  треба, нащо дівчині освіта, адже, на його думку, жінки мають на цьому світі одне завдання – народжувати дітей і дбати про чоловіків.

Я з цим категорично не погоджувалася, та мене ніхто й не питав. У 16 років він знайшов мені нареченого – сина одного зі священників і сказав, що ми повинні одружитись одразу після того, як я закінчу школу.

Ні Василь, ні я цього не хотіли. Він кохав іншу дівчину, а я прагнула вчитись на психолога, аби допомагати людям, у яких так само, як і в мене зламалася доля, яким немає навіть із ким поговорити.

Я рішуче заявила, що заміж не вийду, навіть вперше в житті кричала на батька. Звичайно ж і він не мовчав. Потовк мене вкотре так, що мене довелося відвозити до лікарні. Бив мене дошками, залізними палками, навіть замахувався сокирою. Я вся була подерта, у шрамах та ранах, більшість із яких довелося зашивати. Деякі з них залишилися на все життя.

Утім я не здалася, зателефонувала Василю і попросила його зустрітись, щоб обговорити план дій. Його ж мій батько не насмілився б побити… Я попросила хлопця самому сказати йому,  що він кохає іншу. Вася – неймовірно добра людина і хоч у нього батько лише трохи кращий за мого, він таки за мене постояв.  Василь зустрівся з моїм батьком і розповів усе, як є, що має кохану дівчину і що з нею прагне пов’язати своє життя, що мені треба дати шанс вивчитись і самій знайти своє щастя. І, як не дивно, це на нього подіяло… • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост