Які вакцини від коронавірусу вважаються найкращими

За даними ВООЗ, на сьогодні клінічні випробування проходять в цілому 47 вакцин-кандидатів. 10 з них дійшли до третьої фази • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Найбільше у світі критикують російські вакцини, а їх у наших сусідів нараз дві. Зокрема, Великобританія заявляє, що основу для них російські хакери вкрали від англійців. Європа і США категорично не хочуть купувати російську вакцину і, наприклад, британська газета «САН» дуже критикує угорського прем’єра Віктора Орбана за те, що він погодився їх придбати. Видання пише, що хай сам нею і вакцинується і наголошує, що звичайні угорці проти, люди просять в уряду закупити вакцини з Британії, пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Тим часом у Росії активно проходять випробування препаратом від COVID-19 під назвою «Супутник V». Його запустили у виробництво ще 15 серпня. Спочатку щеплення отримують медики і люди з груп ризику. Масова вакцинація росіян почнеться в 2021 році.

А от у Британії масову вакцинацію планують розпочати вже в грудні, там заявляють, що вона врятує населення від карантину і допоможе відновити економіку, яка вже встигла зазнати серйозних втрат.

Британські таблоїди цікаво висвітлюють ситуацію довкола щеплень. Наприклад, вони заявляють, що російська вакцина уб’є всіх, хто вакцинувався протягом 3-5 років, бо це – смертельна отрута сповільненої дії… Хоча насправді ніхто не знає, що буде, адже стільки часу не пройшло. Утім із «Супутником V» справді щось не так. Він викликає досить неприємні побічні дії – у добровольців, яким зробили щеплення був сильний головний біль, слабкість та температура в межах 40 градусів протягом кількох днів.

Уряд Великобританії обіцяє, що до Великодня вакцину отримає абсолютно кожен бажаючий і загалом програма вакцинації там розрахована на шість місяців.

В американській біотехнологічній компанії Moderna оцінили ефективність вакцини власного виробництва проти COVID-19 у 94,1%, а також виробники заявили, що ті, хто отримає таке щеплення, на 100 % не матиме важку форму ковіду • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост