Чоловік рубав кота сокирою, а він все не помирав

Подія трапилась у сусідній Словаччині. Страшне відео облетіло соцмережі. На моторошних кадрах видно, як людина замахується на кота сокирою. Чоловік буквально рубає нещасну тварину. Коли це побачили зоозахисники, вони підняли шум і почали вимагати від поліції арешту душогуба, адже мова йшла про неймовірно жорстоке поводження з твариною • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Утім чоловік запевняв, що не робив нічого поганого, а лише хотів покласти край стражданням вмираючої тварини, пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Відео навіть оприлюднило місцеве телебачення Markíza і про випадок написала чеська газета «Блєск».

Що ж видно на страшних кадрах? На вулиці над нерухомим тілом кота стоїть кілька чоловіків. Потім один із них бере сокиру і намагається відрубати тварині голову. Відео справді страшне.

Чоловік б’є і б’є сокирою, але кіт все ще живий. Навіть після кількох ударів гострим лезом він усе ще рухає хвостом.

«Ми пішли до кота і побачили, що половина головирозчавлена. Його очі були зовні, у нього кровоточили рот і вуха, тому ми хотіли це якось закінчити», – сказав Петро, ​​який убив кота. За інформацією із соціальної мережі, тварина постраждала після того, як на неї наїхав трактор.

«Вони, звичайно, не повинні були робити те, що зробили, якщо це правда, що вони кажуть, що приїхали з сокирою. Обов’язок полягає в тому, щоб повідомити про це поліцію, або відвезти тварину до ветеринара і гуманно приспати», – заявив у відповідь головний інспектор з питань свободи твари Йозеф Хмель.

«Вибачте, але я хотів допомогти коту і покласти край його стражданням. Але зараз я б зробив це інакше», – додав Пітер.

Утім Хмаль заперечив: «Ніде в законі не написано, що якщо ви хочете зменшити страждання тварини, то маєєте її вбити.  Це можна кваліфікувати як злочин за жорстоке поводження з тваринами». Наразі справою вже займається словацька поліція, яка оцінює відео та допитує Петра. За його словами, сокира, якою після кількох ударів він врешті-решт прикінчив щенасного кота, була позичена у сусіда • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост