Як наші жінки інтенсивно набирають кілограми і масово втрачають здоров’я

Солодощі – смертельні вороги талії, але такі смачні. Тож українці закривають очі на здоров’я і жадібно напихають себе борошняними виробами, хлібом, варениками, пельменями та іншою мертвою їжею • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

При цьому 60 % наших земляків навіть не думають про фізичні навантаження.  Тому і не дивно… люди набирають кілограми і втрачають здоров’я. І не всі знають чи хочуть пам’ятати, що небезпечні ускладнення ожиріння значно вкорочують життя, руйнують його якість, є тягарем для домашнього та державного бюджетів, пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Наслідки ожиріння недооцінюють не лише люди, які поняття не мають про медицину, але навіть лікарі. Вони нерідко борються з зайвою вагою пацієнтів за допомогою операцій або медикаментів, але це ніколи не допоможе людині, якщо вона сама не змінить раціон, не змінить спосіб життя на більш активний.

Ожиріння – це не лише естетичний дефект, не лише страшне надуте, наче повітряна куля тіло, не лише десятки кілограмів жиру, що звисають із живота, це – важке, хронічне захворювання, яке може спричинити понад 200 серйозних ускладнень.

І це  – не пусті слова, аби когось залякати. Візьмемо офіційну статистику. Від чого помирає найбільше українців? Ні, не від міфічного коронарівусу, хоча тут теж найбільше смертей серед товстунів та тих, хто має вже страшні наслідки ожиріння. Але лідером смертності є серцево-судинні захворювання. Майже 400 тисяч українців щороку ідуть із життя саме через хворе серце. А серцево-судинні захворювання у 70% випадків викликані саме надмірною вагою, на інші 30 припадає генетика. Та якби люди правильно харчувалися, 90% смертей удалось би уникнути. Загалом за смертністю від серцево-судинних хвороб Україна займає ганебне перше місце у Європі  • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост