Від початку року закарпатські прикордонники відмовились від хабарів на суму 7 тисяч гривень, 820 доларів та 660 євро

До міжнародного дня боротьби з корупцією прикордонники Мукачівського загону підсумували результати проведених впродовж року антикорупційних заходів. Від початку 2020-го серед основних форм доведення вимог антикорупційного законодавства до персоналу були заняття, лекції, опитування громадської думки, презентація відеороликів антикорупційного спрямування, а також інформування щодо порядку здійснення повідомлень про можливі факти корупційних правопорушень.

Від початку року військовослужбовці загону у 45 випадках відмовились від неправомірної грошової винагороди. Загальна сума відмов склала більш ніж 7 тисяч гривень, 820 доларів та 660 євро. Також подорожуючі пропонували хабарі й у форинтах, леях та кронах. Для подальшого прийняття правових рішень, стосовно усіх хабародавців у встановленому порядку прикордонники викликали співробітників Нацполіції.

Крім того, вісьмох нечистих на руку прикордонників, які були втягнуті у протиправну діяльність, притягнуто до кримінальної відповідальності.

На сьогоднішній день боротьба з ганебним явищем корупції триває. Ця боротьба носить системний характер та має на меті формування у військовослужбовців загону свідомої доброчесної поведінки й нульової толерантності до корупції в усіх її проявах, повідомляє пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

ЗакарпатПост